A világ legjobb dolgai közé tartozik egy kis baráti fecsegés pár pohárka bor társaságában. Valami harapnivalóra ilyenkor szükség van. Ha nincs időnk egy pogácsa összedobására, de nem bolti csipsszel akarjuk etetni a kedves vendégeket, akkor dobjunk össze egy sajttálat. Imádni fogják.

Átugrotok egy pohár borra?

Mi legyen a tálon?

Sajtok, mint főszereplők

Négy-ötféle sajtot érdemes szerepeltetni. Legyen köztük valamilyen lágy sajt (például brie vagy camembert), kékpenészes sajt, valamilyen kemény, érlelt sajt meg egy félkemény. Jó, ha van köztük kecskesajt, és ha változatos a formájuk is. Fontos szabály, hogy ne a hűtőből vegyük elő, hanem hagyjuk legalább egy órát szobahőmérsékleten melegedni, jobban ki fognak jönni az ízek.

Kenyérféle, ropogtatnivaló

Pár szelet jó minőségű kenyér frissen vagy pirítva, ropi, kölesgolyó, lehetőleg semleges ízűek legyenek.

Gyümölcsök

A szőlő, az alma, a körte, a füge szépen kikerekíti a sajtok ízét. Lehetőleg cikkekben, falatnyi darabokban tegyük a tálra, hogy csak el kelljen venni egy-egy darabkát.

Csonthéjasok

Dió, mogyoró, kesudió, mandula – ami kéznél van, lehetőleg natúr változatban.

Extra ínyencségek

Jó minőségű olívabogyó és olívaolaj, valamilyen nem túl intenzív ízű mártogató, zöldségféle (paradicsom, zellerszár stb.).

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.