A puding felülete könnyen bebőrösödhet, ha levegővel érintkezik és ezt a hártyát nem szívesen esszük meg. Mutatunk egy pofonegyszerű trükköt, amivel elkerülhető a puding bebőrösödése.

Neked is bebőrösödik a puding teteje? Ezzel a trükkel garantáltan nem lesz többé problémád

Házilag pudingot készíteni mondhatni gyerekjáték, ám van két buktatója. Az egyik, ha becsomósodik és nagyobb darabok maradnak a krémben, melyekre ráharapni nem kellemes érzés. A másik pedig az, ha a puding teteje egy vékony rétegben megráncosodik, azaz bebőrösödik. Ez utóbbi elkerülésére létezik egy pofonegyszerű trükk! Mutatjuk is videón!

ÍGY NEM LESZ BŐRÖS A PUDING TETEJE

Pudingot készíthetünk fogyasztásra is, kis kelyhekbe porciózva, de tehetjük süteményekbe, és lehet krémek alapja is. Bármelyiket is választjuk, mindig fontos, hogy a puding teteje ne legyen bőrös, ezt pedig egy egyszerű trükkel elkerülhetjük! Farkasinszki Ildikó a Mindmegette Sütisulijának vezetője mutatja is a trükköt!

A még forró pudingot öntsük egy nagy, vagy több kisebb tálkába, majd fedjük le folpakkal. A folpak érintkezzen a pudinggal, így ugyanis nemcsak bőrös nem lesz, de a páracseppek sem hullanak vissza a krémbe és nem fogják felhigítani – írja a Mindmegette.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink