A garam masala indiai fűszerkeverék. Csípős keveréket jelent a neve, főként erősen ízesített, szaftos, pörköltszerű ételekhez (currykhez) használják. Hagyományosan melegítő fűszereket tartalmaz. Nagyon sokféle változata létezik, minden család egy kicsit a saját ízléséhez igazítja. Alapja fekete kardamom, fahéj, szegfűszeg, fekete bors, római kömény. Lehet még hozzátenni csilit, babért, édesköményt, zöld kardamomot, koriandert. A durvára tört fűszereket száraz serpenyőben megpirítják, majd mozsárban vagy darálóban megőrlik. Ma már a legtöbb nagyáruházban kapható nálunk is. Ha gyakran főzünk indiai ihletésű ételt, érdemes saját változatot készíteni, sokkal intenzívebb lesz az íze. Csavaros üvegben 2-3 hónapig jól megőrzi a zamatát.
Ilyen cudar hideg időben különösen jólesnek az erősen fűszeres, csípős ételek. Az indiai fogások általában kielégítik ezt a vágyunkat, rengeteg fűszert használnak, és a csípősségre sem lehet panasz. Az egyik leggyakrabban használt fűszerük a garam masala.