Nyakunkon a nyár, a pihenés, kikapcsolódás, nagy nyaralások időszaka, előkerülnek a lengébb ruhadarabok, egyre többet mutatunk magunkból és hát ki ne szeretne jól kinézni a strandon? Sokunkat foglalkoztat ez a téma, bizonyíték rá a Google keresőmotorja, a fogyókúra szóra 0,83 másodperc alatt 1 280 000 találatot hoz.

Egészséges, tartós fogyás? Hogyan?

Általában az első kézenfekvő tanácsnál „vigyél be kevesebb kalóriát, mint amennyit elégetsz” leragadunk, ezzel koplalásra és önsanyargatásra kárhoztatva magunkat. Sajnos ez a legtöbb esetben nem vezet tartós eredményhez, így újabb megoldásokat keresünk és találunk is.

[eadvert]

Az online média világa hemzseg a csodadiétákról szóló sikersztorikról. Ezek a diéták általában gyors fogyással kecsegtetnek, viszont olyan mértékű tápanyag és energiahiányt okoznak, hogy egészségkárosodás nélkül nem fenntarthatóak. Egy másik szomorú tény, hogy ilyenkor nem is zsírból történik a fogyás, hanem a szervezet elkezdi csökkenteni a vízháztartását, valamint elkezdi bontani a saját izomfehérjéjét.

Hiába a gyors fogyás, ha a bőrünk kifakul, kinyúlik, megviselt lesz az arcunk. Egy ilyen folyamat még akár depresszióssá is tehet, elveszi tőlünk az örömet, amit az evés okoz.

Végül egy vészesen lelassult anyagcserével megágyazunk a jojó effektusnak (amikor a leadott kilók helyett sokszor több jön fel a fogyókúra végeztével, mint amennyi lement).

Mit tehetünk az áhított súly eléréséért és megtartásáért úgy, hogy közben egészségesek maradjunk?

Ahogy életünk más területein is szakembert hívunk, ha segítségre van szükségünk, pont a legfontosabb kincs, az egészségünk megőrzése érdekében, keressünk fel egy dietetikust/táplálkozási szakértőt mihamarabb! Ne kísérletezzünk a saját bőrünkön! Itt leinformálható szakembereket és dietetikus árlistát találhatunk: https://qjob.hu/blog/articles/dietetikus-arak

Amit egy dietetikus szakember csinál:

  • Teljes állapotfelmérés, táplálkozási anamnézist vesz fel, ami alapján meg tudja állapítani, hogy mi akadályozta eddig a fogyást
  • Egyénre szabott táplálkozási tanácsokkal lát el
  • Egyéni igényekre építi fel az étrendet
  • Változatos recepteket, technikákat mutat
  • Tanulhatunk tőle az ételek szervezetre való hatásáról
  • Egy olyan étrendet követhetünk általa, ami könnyen betartható, hiányérzet és drasztikus megvonások nélkül

A dietetikus segítségével összeállított étrend követésével, egészséges mértékben és ütemben csökken a testtömeg, ezáltal tartós eredményt érünk el. Ma egy dietetikus szakember konzultációs díja 12-20.000 Ft között mozog. Ezeket az árakat nagyban befolyásolják az országon belüli elhelyezkedés, speciális tanácsadás, egészségi állapot, konzultációk száma stb.

Megfelelő szakembert keresni manapság már igazán egyszerű. Számos lehetőségünk van megtalálni a nekünk megfelelőt, a google kereső által saját weblapjukra érkezve, a közösségi média felületein át (facebook, instagram, csoportok), a szakemberkereső portálokon (pl Qjob), vagy akár ismerősök, rokonok ajánlásai útján.

Nagyon fontos azonban szem előtt tartani, hogy leinformálható, a szakmáját magas színvonalon művelő embert válasszunk.

A Qjob.hu, Magyarország egyik legkedveltebb szakemberkereső portálja, több ezer szakember, 16 különböző kategóriában. Itt 100%-ban leinformálható szakembereket találunk referenciákkal, értékelési lehetőséggel.

Más hasonló oldalakkal ellentétben itt elegendő megosztani a feladatot és ezt követően a weboldal végzi a keresést, a szakemberek ajánlatai személyesen hozzánk futnak be. Így lehetőségünk van a nekünk legmegfelelőbbet kiválasztani.

Merjünk belevágni, keressük meg a szakemberünket, aki elkísér és segít minket a hatékony, egészséges és tartós fogyás útján.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.