Faszénmentes megoldások
Ha grillezésről esik szó, elsőre mindenkinek a szabadtéren, faszénen sütött húsok, zöldségek és különféle finomságok jutnak eszébe. Sokan akár még a klasszikus grill-ízt is rögtön fel tudják idézni. Ez utóbbi élményhez azonban nem feltétlenül szükséges megvárnunk a grillszezont.
A grill és a faszén fogalma az évek során elég szorosan összefonódott. Rengeteg ember számára a tavasztól kora őszig tartó időszak sok esetben erről a tevékenységről szól. Alig várják, hogy az időjárás engedjen és birtokba vehessék a kerti sütőhelyeket, beizzíthassák a grillt és rácsra dobhassák kedvenc ételeiket. Az, hogy mennyien hódolnak ennek a szenvedélynek, természetesen nem véletlen. A grill ételek íze és füstös aromája semmivel össze nem téveszthető és azonnal nyári élményeket varázsolnak a szánkba. A megfelelő eszközt használva azonban az őszi-téli időszakban sem kell lemondanunk ezekről az ízekről. Egy elektromos grill használatával odabent is kiváló ízeket érhetünk el.
Téves elképzelés az, hogy egy elektromos grill segítségével nem nyűgözhetjük le grill-fanatikus ismerőseinket. Ahogy az sem állja meg a helyét, hogy a berendezések kizárólag hús készítésére alkalmasak. Az elektromos grillen elkészíthető ételeknek lényegében csak saját fantáziánk szabhat határt. Nincs szükségünk másra, csak egy megfelelő berendezésre, egy áramforrásra, jó minőségű alapanyagokra és gasztronómiai ötletekre. Ha ezek megvannak, évszaktól függetlenül élvezhetjük a grillezett ételeket.
Grilltípusok minden igényre
Az elektromos grillek jellemzően kompakt, könnyedén elhelyezhető és egyszerűen használható készülékek. A háztartási konyháktól a büfékocsikon át a nagyméretű vendéglátóipari konyhákig mindenhol megtalálhatjuk a helyüket. És ez nem csupán a fizikai valójukra, hanem használatukra is igaz. Legyen szó akár otthoni gyors konyhai megoldásokról, akár profi ellátásról, egy elektromos grill megbízható és hatékony megoldást nyújt a különféle ételek elkészítésére. Különféle típusaiknak köszönhetően mindenki eldöntheti számára melyik az ideális megoldás.
Népszerű opciót jelentenek például a kontakt grillek. Ezek az eszközök jellemzően két, egymásra hajtható, bordázott sütőfelülettel rendelkeznek és akár szendvicsek elkészítésére is kiválóan alkalmasak. A manapság egyre népszerűbb street food kocsik számára például kifejezetten jó megoldás lehet. A sima felülettel rendelkező, egy sütőlapos elektromos grillek különböző méretekben érhetők el és lényegében a hobbi felhasználóktól a vendéglátóipari alkalmazásokig megállja a helyét.
A vendéglátás szolgálatában
Éttermek és büfék számára is kiváló választás lehet egy elektromos grill. Használata egyrészt megkönnyíti a konyhai munkát, másrészt a négyévszakos minőséghez is képes hozzáadni. Legyen szó akár húsokról, halakról, zöldségekről vagy más, grillezésre alkalmas alapanyagról, egy vendéglátóipari grill professzionális használatra is kiválóan alkalmas. Az egyes modelleknél elérhető automatikus hőszabályzás lehetővé teszi azt is, hogy a sütés során más konyhai folyamatokra figyeljünk.
Tekintve, hogy egy étterem konyhájában párhuzamosan több folyamat zajlik, az automatizált lehetőségek mindig érdekesek lehetnek a szakácsok számára. Egy elektromos grill pedig éppen ezt a szabadságot kínálja fel profi és hétköznapi felhasználók számára egyaránt. Csak dobjuk fel az ételeket a grillre és várjuk, hogy felszabaduljanak a jól ismert ízek, illatok és aromák.