A bombardiono a legcsinosabb a három közül, tulajdonképpen édesség, csak hát persze van benne némi átmelegítő alkohol is.
Egy kis edényben összemelegítünk egy rész tojáslikőrt és egy rész konyakot vagy whiskyt. Poharakba adagoljuk, majd frissen vert tejszínhabot kanalazunk a tetejére. Ha gyerekeknek készítjük, híg vaníliás pudingot teszünk a pohárba a tejszínhab alá.
A klasszikus groghoz felforrósítunk egy rész erős teát, adunk hozzá barna cukrot (másfél decinként egy evőkanállal), belekarikázunk egy kezeletlen héjú citromot. Hozzáöntünk egy rész rumot, de ezzel már nem forraljuk, csak tűzforróra melegítjük. Gyerekeknek sötét színű gyümölcsteát készítünk sok citrommal, mézzel, kezeletlen citromból vágott karikákkal.
A jägertee úgy készül, hogy felforralunk egy rész vizet egy-két fahéjrúddal és pár szegfűszeggel. Hozzáadjuk a fekete teát (filterben vagy teatojásban), pár perces áztatás után átszűrjük. Ismét egy fazékba öntjük, felforraljuk ízlés szerint adagolt cukorral (nem kell túl édesnek lennie). Hozzáöntünk egy rész vörösbort, felforraljuk. Most jöhet bele a rum (egy liter folyadékhoz másfél deci), de ezzel már nem forraljuk. Gyerekeknek sötét színű gyümölcsteát főzünk fahéjjal, szegfűszeggel, narancslével és mézzel fűszerezve .