Azért, mert nem vágunk disznót, még nyugodtan tarthatunk toros vacsorát. Biztos nem lesz olyan jó, mintha reggel szúrták volna le az otthon, házi koszton nevelt hízót, cserében viszont nem is kemény munkával telt a napunk. Összeválogattuk a legjobb disznótoros fogásokat.

Friss húsok ünnepe

Egy jó, tartalmas levessel indítunk. A friss húsos csontból főzött levesbe került a szívből és a tüdőből is. A betétje pedig egészen különleges: kis töltött táskákat készítünk a megfőtt szívből és tüdőből.

Orjaleves tüdős táskával

A második fogásban is belsőségeket használtunk: a lecsósan készített májhoz a legvégén adjuk hozzá a velőt, amelytől elképesztően krémes lesz a végeredmény.

Velős máj lecsósan

Kétféle nagy főfogás is készül, az egyik a karajban sült kolbász. Mindkét alapanyag kéznél van, csak belecsavarjuk a karajszeletekbe a vékony, friss kolbászkákat, kis hagymával már mehetnek is a sütőbe.

Karajban sült kolbász

Nem maradhat el a hurka és a kolbász sem. Tettünk bele a tepsibe egy darabka tarját is.

Részeges pecsenye és hurka-kolbász tepsiben

Különleges sós rétest kínálunk köretként (a megszokott és kötelező hagymás burgonya mellett).

Burgonyarétes főtt tojással

A desszert pedig egyáltalán nem valami könnyű apróság (pedig a sok nehéz fogás után talán jobb lenne), hanem a hájjal készített szilvalekváros táska.

Szilvalekváros táska

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink