A gyerekek számára a nyár másról sem szól, csak játékról. Azonban az egésznapos móka és kacagás kimerítő tud lenni, ezért néha meg kell állni egy kis energia utánpótlásért. Persze tudjuk, hogy a kicsik ilyenkor legszívesebben valami cukrot vagy csokit habzsolnának, de a nassolást is érdemes okosan csinálni. 3 egészséges nassolnivaló következik!

Gyerekszáj: 3 egészséges nassolnivaló a nyári szünetre!

1. „Joghurt-fagyi”

A fagyasztott joghurt egy pofon egyszerűen elkészíthető édesség, ami egészséges, mégis óriási népszerűségnek örvend a gyerekek körében! A medencében való pancsolás és a medence játékok használata közben pont jól esik egy kis hideg nyalogatni való, ezért jó, ha mindig be van készítve a fagyasztóba néhány adag!

[eadvert]

A fagyasztott joghurt elkészítésében nincs nagy ördöngösség, és csak pár dolog kell hozzá. Bármilyen joghurtot választhatunk hozzá, és keverhetjük lekvárral vagy gyümölccsel is. A joghurtot a formákba adagoljuk (bármilyen szilikon forma megteszi!) és mindegyik adagba tűzünk egy pálcikát, majd óvatosan a fagyasztóba tesszük. Néhány óra múlva már eszegetheti is a kis csapat!

2. Energiagolyók

A labda az egyik legnépszerűbb, és egyben a legsokoldalúbb játék, amit a gyerekek előszeretettel használnak vízben passzolgatva, földön gurítva és levegőben hajítva egyaránt. A labdázás sok energiát emészt fel, ezért nem csoda, ha a gyerkőcök játék közben megéheznek. És mi mástól töltődhetnének fel, mint az energiagolyóktól?

Az energiagolyó készítés nem atomfizika: mindössze néhány egészséges édesség alapanyag (pl. mogyoróvaj, datolya, zab, aszalt gyümölcsök, magvak) kell hozzá. Miután az alapanyagokat összepépesítettük, „tésztává” gyúrtuk és golyókká formáztuk, nem marad más hátra, mint szünetet tartani a labdázásban és bekapni 1-2 golyót!

Kép forrása: canva.com

3. Gyümölcsös tál

Ha nyár, akkor strand, vízpart, medence! A gyerekek imádnak a vízben lebzselni, fröcskölni egymást és lubickolni. Bár egész nap a vízben vannak, fontos a folyadék- és vitamin utánpótlás, ezért érdemes valami igazán nyári snack-kel készülni!

Akármilyen szemszögből is vizsgáljuk, a gyümölcsös tál az egyik legegészségesebb harapnivaló, amivel megszakíthatjuk a játékot! A lédús görögdinnye, a vitaminokban gazdag alma, az édes barack és a frissítő narancs egyszerre pótolja az elhasznált folyadékot, miközben a zamatos gyümölcsök mosolyt csalnak a kis arcokra.

(x)

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.