A nem evőket és a csak pár percre beugrókat is szeretjük megvendégelni, persze nem szeretnénk hosszasan pepecselni a vendégfogadó falatok elkészítésével. Most egy olyan hidegtálat állítottunk össze, ami tényleg pár perc alatt készen. Igazodjunk az otthoni készletekhez. Nézzünk körül a hűtőszekrényben, és az ott lelt hozzávalókból állítsunk össze egyszerű, pici falatokat. Keverjük bátran az édeset a sóssal, és ne feledkezzünk meg a zöld fűszerekről sem. Tehetünk a tálra még összevágott zöldségeket (zellerszár, uborka, sárgarépa), gyümölcsöket (alma, mandarin, füge), és persze tegyünk ki egy tányér csipszet is, hátha valaki csak azzal szeret mártogatni. Minél többféle apró finomságot tudunk összeállítani, annál vonzóbb lesz a kínálótálunk.
Mi ezeket tettük a tálra:
Körte sonkával és rukkolával
Hozzávalók:
2 körte
8-10 szelet jó minőségű, hajszálvékonyra szeletelt sonka
1 marék rukkola
Megmossuk a körtét, szárazra töröljük, majd vékony cikkekre felvágjuk. Kikanyarítjuk a csutkát. Minden cikkhez teszünk pár szál rukkolát, és körbetekerjük egy-egy szelet sonkával.
Eperlekváros, sajtos falatok kakukkfűvel
Hozzávalók:
2 kifli
1 evőkanál puha vaj
10 dkg camembert sajt
pár kanál eperlekvár
2-3 ág kakukkfű
Vékonyan megkenjük vajjal a felkarikázott kiflit, mindegyikre rakunk egy-egy szelet sajtot, pöttyentünk mellé egy kis lekvárt, majd pár levélke kakukkfűvel koronázzuk.
Mini sajttekercs körözöttel
Hozzávalók:
20 dkg szeletelt sajt
pár evőkanál krémes körözött
1 kis marék olajbogyó
1 csemegeuborka
A szeletelt sajtok közepére teszünk egy-egy csík körözöttet. Felcsavarjuk, a tetejére rakunk egy szelet uborkát és egy olajbogyót, fogpiszkálóval összetűzzük.
Csípős mártogatós
Hozzávalók:
10 evőkanál majonéz
10 evőkanál ketchup
2 evőkanál BBQ-szósz (elhagyható)
1 kávéskanál csípőspaprika-krém
Minden hozzávalót összekeverünk.