Hagyományos ízek, amelyekért hagyományosan mindnyájan odavagyunk. Sonka, tojás, karaj, ezek a húsvéti ebédek, vacsorák főbb összetevői. Az elkészítési módok ugyan nem szokványosak, de az ízek ismerősek, valószínűleg mindenkinek ízleni fognak, ráadásul a hozzávalókért sem fogjuk otthagyni a fél fizetésünket a boltban. A menüsor mindegyik része elkészíthető előre is, tehát vendégfogadáshoz is ideálisak.

Húsvétkor is hagyományosan

Háromfogásos menünket meleg levessen indítjuk. Felhasználjuk hozzá a sonka főzőlevét is (amelyet gondosan félretettünk). A sok zöldséges, tejfölös levest sonkás burgonyagombóccal gazdagítjuk, ehhez pedig a főtt sonkánk leeső részeit tudjuk felhasználni.

Tejfölös burgonyaleves sonkagombóccal

A főfogás fő összetevője a töltött karajtekercs. A mindenféle finomsággal megrakott hússzeleteket felcsavarjuk, alufóliába csomagoljuk, és így sütjük meg a sütőben. Utána kibontjuk és szeleteljük. Pikáns gombamártást kínálunk mellé, amelybe csemegeuborkát és tormát is tettünk. Apró galuskával fogyasztjuk mindezt.

Anyukám fóliában sült húsvéti töltött húsa pikáns mártással, galuskával

A desszert pedig sütés nélkül készült. A krémes kókuszos édesség alapja egyszerű vajas keksz. A krémje sem bonyolult: főzött puding habos, édes vajjal vegyítve, lime-mal és kókuszreszelékkel ízesítve. Az ünnephez illően tejszínhabbal, tojáscukorral díszítjük.

Kókuszkocka sütés nélkül

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink