Háromfogásos menünket meleg levessen indítjuk. Felhasználjuk hozzá a sonka főzőlevét is (amelyet gondosan félretettünk). A sok zöldséges, tejfölös levest sonkás burgonyagombóccal gazdagítjuk, ehhez pedig a főtt sonkánk leeső részeit tudjuk felhasználni.
A főfogás fő összetevője a töltött karajtekercs. A mindenféle finomsággal megrakott hússzeleteket felcsavarjuk, alufóliába csomagoljuk, és így sütjük meg a sütőben. Utána kibontjuk és szeleteljük. Pikáns gombamártást kínálunk mellé, amelybe csemegeuborkát és tormát is tettünk. Apró galuskával fogyasztjuk mindezt.
Anyukám fóliában sült húsvéti töltött húsa pikáns mártással, galuskával
A desszert pedig sütés nélkül készült. A krémes kókuszos édesség alapja egyszerű vajas keksz. A krémje sem bonyolult: főzött puding habos, édes vajjal vegyítve, lime-mal és kókuszreszelékkel ízesítve. Az ünnephez illően tejszínhabbal, tojáscukorral díszítjük.