Miért is ne? Mindenki szereti, nyilván sütés nélküli, és percek alatt összedobható, utána már csak a fagyasztó dolgozik. Az ünnepi jelleget az ízek képviselik: a megszokott csoki-vanília-eper helyett répatorta, tojáslikőr, keksztekercs köszön majd vissza.

Húsvétra fagyi?

A házi fagylaltnak nincs párja, hiszen garantáltan nem kihabosított pálmazsírból, hanem általunk jónak ítélt alapanyagokból készül, ráadásul pont úgy ízesítjük, ahogy szeretjük. A minőségi hozzávalók miatt árban nem versenyezhet a kilónként pár száz forintos bolti dobozosokkal, de jóval olcsóbb, mint a készen kapható prémiumkategória. Ráadásul mindenféle extrém ízesítést is előállíthatunk, nem kell a bolti választékra korlátozni a fogyasztásunkat: most, húsvétkor az ünnepi sütemények ízeit csempészhetjük a hideg nyalatba.

Maga az alaprecept rém egyszerű. Habot verünk két deci tejszínből. 20 dkg mascarponét kihabosítunk két tubus sűrített tejjel. Óvatosan összeforgatjuk a kétféle habot, és készen is van az alap, amit tetszés szerint ízesíthetünk. Mivel ez egy meglehetősen zsíros alap, nem kell hozzá fagylaltgép, és fagyasztás közben sem kell kevergetni.

Húsvéti ajánlataink:

Tojáslikőrös: egy-két órára rumba áztatunk 10 dkg mazsolát. Leszűrjük, és hozzákeverjük az alaphoz egy deci tojáslikőrrel és egy csomag vaníliás cukorral együtt.

Kókuszos-kekszes: 10 dkg kókuszreszeléket jól elvegyítünk az alapban, majd beleforgatunk egy nagy marék tört kakaós kekszet.

Méteres kalácsos: az alaphoz hozzákeverünk fél-egy deci erős rumot (illetve ennek megfelelő rumaromát. Kakaós és vaníliás kekszet durvára törünk, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

Meggyes-csokis: 10 dkg étcsokoládét megolvasztunk. 2-3 evőkanál holland kakaót ugyanennyi cukorral, pici vízzel összeforralunk. Ezt forgatjuk bele a fehér alapba egy üveg leszűrt meggybefőttel együtt.

Répatortafagyi

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.