A rántás jó néhány leves, szósz és főzelék alapja. A következő tippek segítségével garantáltan nem lesz csomós, ráadásul egy pár pofonegyszerű trükkel ízletesebbé is varázsolhatjátok.

Így készíts csomómentes és ízletes rántást

ÍGY LESZ CSOMÓMENTES A RÁNTÁS

– Nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet a hideg zsiradékba kevered el, és csak utána teszed fel a tűzre.

– A rántás nem lesz csomós, ha felengedés előtt sót teszel bele.

– Nem lesz csomós a rántás, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, majd 5 perc állás után a habverővel szétkeverjük.

Így lesz tökéletes a linzertészta

ÍGY LESZ ÍZLETESEBB A RÁNTÁS

– A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

– A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás hígításához.

– A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

– A krumplifőzelék sokkal finomabb, ha a rántásnál a krumpli főzőlevét használjuk.

3 tipp a tartármártáshoz

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.