Mindnyájunk kedvenc desszertje csupán három alapanyagból, viszonylag gyorsan elkészíthető, és bár van vele dolog, egy-két jól bevált trükkel a legmacerásabb munkafázis is leegyszerűsíthető!

Így készül a tökéletes madártej!

1. Ami nagyon fontos: válasszunk jó minőségű hozzávalókat.

2. A tej legyen legalább 2,8, de inkább 3,5 %-os zsírtartalmú, de még jobb, ha felforralt házi tejet használunk.

3. A tojások sárgája nagyon fontos, ettől lesz szép napsárga színe a sodónak, így, ha tehetjük válasszunk bio vagy házi tojást!

4. Használjunk igazi vaníliarudat, ne vaníliaaromát vagy vaníliáscukrot: megéri, ez adja a madártej egyedi zamatát.5. A tojásfehérjébe keverhetünk néhány csepp ecetet, hogy felverve szép fényes legyen!

6. A jól felvert tojásfehérjének nem mindegy, hogy milyen hőfokon főzzük, a legjobb a forrás előtti állapotban lévő tej, de van, aki vízben főzi a fehérjét.

7. Amennyiben a hagyományosnál még finomabb, krémesebb állagú madártejet szeretnénk akkor a felhasznált tejhez számítsunk 2 dl tejszínt is.

8. A folyamat legkevésbé kellemes része a habgaluskák készítése: sok tej kell a főzésükhöz, ami könnyen odaég, a galuskák hajlamosak szétesni főzés közben. Ezt kétféle képpen úszhatjuk meg: használjuk a mikrót, amiben összesen egyetlen perc alatt elkészülnek, és tökéletesek lesznek; vagy egy magas, műanyag tálban verjük fel a fehérjét, majd zubogó, forró vízzet öntünk rá. Hagyjuk keményedni, és 10 perc után, evőkanállal, galuskákat szaggatunk belőle!

Íme az alaprecept >>>

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.