Örök dilemma, hogyan lehet otthon is ropogós, és vékony chipset előállítani. Találtunk egy tuti megoldást, ráadásul sem sok olaj, sem sima krumpli nem kell hozzá!

Így lesz szuperropogós és fűszeres a házi chips!

Mi most egy tepsiben készült, ropogós és brutálisan fűszeres édesburgonyából készült nasit hoztunk. Elegendő lépésről lépésre követni a tippeket, és neked is sikerül majd!

[eadvert]

HOZZÁVALÓK:
2 nagyobb édesburgonya
1 ek olíviaolaj
1 ek kukoricakeményítő
1 ek csilipor (elhagyható)
2 tk fűszerpaprika
1 tk fokhagymapor
1 tk mustárpor
2 tk só
1/2 tk őrölt bors
2 db újhagyma
1 doboz tejföl

ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az édesburgonyát megmossuk, de nem hámozzuk meg! Nagyon vékony szeletekre vágjuk, még jobb, ha gyalut használunk!

A krumplira öntjük az olajot, és a kezünkkel alaposan összeforgatjuk, hogy minden szeletre jusson.

Egy nagyobb tálba beleöntjük a fűszereket és a keményítőt. Egy kanállal összekeverjük, majd ráborítjuk az olajos krumplit. Figyelünk, hogy jól bevonja a fűszer a krumplit.

Egy nagyon tepsit, és egy sütőrácsot veszünk elő. A rácsot a tepsibe helyezzük, és erre sorakoztatjuk fel a krumplit. 180 fokon, 20-25 percig sütjük.

Közben a tejfölt egy tálba öntjük. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott újhagymát is beleszórjuk. Amint a burgonya kihűlt, lehet is tunkolni!

NEM LESZ JÓ…
…ha nem várod meg, hogy a krumpli kihűljön!
…ha nem rácsos tepsit használsz, így pedig a krumpli közepe puha marad, míg a szelei megéghetnek.
…ha túlságosan magas hűfokot használsz.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink