Ha karácsony, akkor süteménnyel megpakolt asztalok – hogy ezek sokáig megőrizzék szavatosságukat, ízüket és finom állagukat, érdemes átböngészni tippjeinket!

Így tárold a karácsonyi sütiket, hogy sokáig frissek maradjanak

HOGYAN TÁROLJUK A KEKSZEKET?

A házilag sütött kekszek esetében fontos, hogy mielőtt elcsomagoljuk őket, hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Így nem fognak összeragadni, állaguk ropogós marad, és szebbek is maradnak.

[eadvert]

A nagy, öblös, zárható kekszes dobozok ideálisak a tárolásra. A hosszabb eltarthatóság érdekében érdemes az egyes kekszféléket külön-külön dobozban tartani. Az is jó megoldás, ha a dobozban lévő kekszek közé sütőpapírt teszünk elválasztásképp. Így nem keverednek össze a különféle aromák.

MEDDIG MARADNAK FRISSEK AZ EGYES APRÓÜSÜTEMÉNYEK?

Az eltarthatóságuk a tésztától és a tölteléktől függ. A szárazabb kekszek, sütmények akár hosszú hetekig elállhatnak, azokat, amelyekben krémes töltelék van, viszont érdemes néhány napon belül elfogyasztani, addig pedig hűtőben tárolni.

MÉZESKALÁCS, MÉZES SÜTEMÉNY ÉS FAHÉJAS CSILLAG TÁROLÁSA

Ezek a sütemények – csakúgy, mint a gyümölcskenyér – akkor a legfinomabbak, ha fogyasztásuk előtt 2 héttel már elkészítjük őket. Így van idejük megpuhulni, és az ízek is összeérnek a tésztában. Ha a dobozukba 1-1 almagerezdet teszünk, még tovább frissek maradnak, akár egy hónapig is.

Extra-tipp: Miután megsült a mézeskalács, egy napig hagyjuk szabadon állni a konyhapulton (csak ezután tegyük dobozokba), így tovább lesz puha.

HABCSÓK, BONBON TÁROLÁSA

Ezeket az édességeket zárt dobozokban, a hűtőszekrényben tároljuk – a bennük lévő vaj, tojásfehérje, vagy tejtermék így maradhat csak friss.

OMLÓS TÉSZTA TÁROLÁSA

Az egész évben népszerű omlós tészták, például a linzer vagy a hókifli, akár három hétig is frissek, fogyaszthatók maradnak, ha elkészítésük után hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd dobozba, hűtőbe téve tároljuk.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink