Az igazi falusi lagzik asztaláról egyszerűen nem hiányozhatnak ezek a sütik. Praktikusak, mert egy-két nap állás után a legjobbak, viszonylag egyszerűek, hiszen nem kell cukrászdiploma az elkészítésükhöz, ráadásul nagyon finomak, nem fojtósan szárazak, de nem is émelyítően édes-habosak. És persze nagyon-nagyon mutatósak.

3 ikonikus sütemény, amit el kell készítened

Őszibarack sütemény:
Talán ez a legbonyolultabb a három közül, de cserébe ez a legmutatósabb is. Vigyázzunk a sütésnél, mert ha túl nagy a hőfok, könnyen megrepedeznek a kis tésztagömbök, és akkor már nem lesz annyira tökéletes a forma. Ne használjunk légkeverést, mert attól is megrepedezhet a tészta. Ha elkészültek a kivájt félgömbök, lazíthatunk, a töltelék kikeverése, betöltése, a barackok festegetése már szórakoztató gyerekjáték.

Őszibarack sütemény

Hólabda:
Kozáksapka néven is ismert, szintén rendkívül közkedvelt sütemény. Mi a klasszikus változatot ismertetjük, természetesen lehet variálni az ízeket: nagyon finom például a karamellás ízesítésű is, de készíthetjük mandulásan, gyümölcsös krémmel és fehér csokival stb. Időigényes, de kifejezetten egyszerű édesség, hiszen csak két piskótalapot kell sütni, és egy főzött krémet kell készíteni. Utána már csak össze kell rakni az alkotóelemeket.

Hólabda

Márványszelet:
Nagyon sok változata van a falusi soklapos süteményeknek, ez egy ünnepélyes kivitel. Itt a nyújtási tehetségre lesz szükség, viszonylag vékony lapokat kell sütnünk, mert csak így lesz szép. Készítsük lágyra a tésztát, könnyebb lesz a dolgunk. Ha lehetséges, zsírt használjunk (lehet nyugodtan jó minőségű libazsír), omlósabb lesz a süti.

Márványszelet

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.