Az egész napos pizsamás bulit a legjobb egy nagy bögre forró csokival kezdeni. Édes, habos, kényeztető. Remekül lehet utána legózni, társasjátékozni, új könyvekben elmélyedni.

Karácsonyi forrócsoki-parti

Sokféle instant forró csokoládét lehet kapni, de a házilag elkészítettnél nincs jobb. Kicsit macerás, jóval egyszerűbb egy port felönteni forró tejjel, mint a csokoládéolvasztással és az ízesítéssel pepecselni, de egy évben egyszer azért beleférhet. Karácsony első napját sokan még szűk családi körben töltik, hogy legyen idő kipihenni az előző napot, örülni az ajándékoknak, és rögtön ki is próbálni jó párat belőlük. Nagy valószínűséggel úgysem kell ebédet főzni, mert biztosan maradt még az előző napról főtt étel, így hát a háziasszonyi tehetségünket a forrócsoki-gyártásban csillogtathatjuk.

Fahéjas-vaníliás forró csoki karamellszósszal, grillázzsal: felmelegítünk négy deci tejszínt fél kávéskanál őrölt fahéjjal. Levesszük a tűzről, belekeverünk egy dkg feldarabolt étcsokit, kevergetve összeolvasztjuk. Ízesítjük fél kávéskanál vaníliakivonattal. Négy pohárba szétosztjuk. Másfél deci tejszínt habbá verünk, elosztjuk a forró csoki tetején, meglocsoljuk némi karamellszósszal, szórunk rá egy kis tört grillázst.

Mályvacukros forró csoki kávélikőrrel: felforrósítunk négy deci tejszínt. Levesszük a tűzről, több adagban hozzákeverünk 20 dkg feldarabolt étcsokit, majd ízesítjük fél kávéskanál vaníliakivonattal és egy evőkanál kávélikőrrel. Négy pohárba szétosztjuk. Rögtön a tetejére szórjuk a mályvacukrot, hogy a forró csoki szép lassan megolvassza.

Narancsos fehér csoki étcsokihabbal: felforralunk négy deci tejszínt fél kezeletlen narancs vékonyan lehántott, felcsíkozott héjával. Lefedve hagyjuk állni félórát. Utána átszűrjük. Ismét felmelegítjük, és több részletben beleszórunk 20 dkg darabokra tört fehér csokit, és kevergetve összeolvasztjuk. Vaníliakivonattal ízesítjük. Szétosztjuk négy pohárba. Habot verünk másfél deci tejszínből, és ha már elég kemény, hozzácsurgatunk 5 dkg megolvasztott étcsokit. Csillagcsöves habzsákból rányomjuk a fehér csoki tetejére.

Levendulás forró tejcsoki: felforralunk négy deci tejszínt egy teáskanál levendulás cukorral, hagyjuk állni félórát lefedve. Átszűrjük, és az ízesített tejszínt visszamelegítjük. Beleszórunk 20 dkg feldarabolt tejcsokit, kevergetve összeolvasztjuk. Poharakba mérjük. Habbá verünk másfél deci tejszínt, és rátesszük a tetejére.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.