Egy olyan tökéletes tápáléknak, mint a tojás, aminek 98%-át hasznosítja a szervezet, miért pont a héja ne lenne tele minden földi jóval? Kidobni tilos! Mondunk rá 5 jó okot, hogy miért.

Ki ne dobd! 5 dolog, amire a főtt tojás héját használhatod

ERŐSÍTI A CSONTOKAT
A héj nagy mennyiségben tartalmaz kálciumot, így természetes módon erősíthetjük a csontokat, ha naponta fogyasztunk belőle! A 10 perces főtt tojás héját öröljük finom porrá, tegyünk ebből egy-egy teáskanálnyit gyümölcslébe, joghurtba vagy kefirbe.

FESZESÍTI A BŐRT
A felvert tojásfehérje őrölt tojáshéjjal összekeverve természetes bőrradírként funkcionál, eltávolítja az elhalt hámsejteket, ráadásul a kalcium segíti a sejtek regenerálódását.

JAVÍTJ A FÖLD MINŐSÉGÉT A VIRÁGCSERÉPBEN
Kavics helyett szórjunk a cserép aljára durvára tört tojáshéjat, ami nemcsak ásványi anyagokkal látja el a cserepes növényünket, de levegőssé is teszi a talajt, ezáltal jobb lesz a szerkezete és a vízelvezető képessége.

ELŰZI A KÁRTEVŐKET
Ha szívesen kertészkedünk, a kiszárított, durvára őrölt tojáshéjat szórjuk a növények köré. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy a csigák és más kártevők lelegeljék a zöldség- vagy fűszernövényünket.

GYÓGYÍTJA AZ IZÜLETEKET
Mivel kollagént és glükozamint tartalmaz, támogatja az ízületek regenerálódását. Az összetört héjra öntsünk almaecetet, majd hagyjuk állni néhány napig, hogy teljesen feloldódjon benne. Az így keletkező oldat már használható a fájó pontokon.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.