Ha a gyerek valamit nem fogyaszthat, különösen oda kell figyelni, hogy kívánatos és ínycsiklandó legyen az uzsonnája, ne érezze magát számkivetettnek. Olyan jól csomagolható ínyencfalatokat találtunk ki a diétázó apróságoknak, hogy irigykedni fognak rájuk a többiek.

Különleges tízórai különleges gyerekeknek

Persze adhatunk ettől-attól mentes péksüteményt megfelelő töltelékkel, és az is nagyon finom lesz, de néha érdemes valami különlegesebbel is előrukkolni, örülni fognak az apróságok, és valószínűleg el is fogják fogyasztani az utolsó morzsáig.

Sok kicsi nem eszi meg a húst, sok nagylány figyel nagyon a vonalaira. A ropogósra sütött csicserigolyók minden igénynek megfelelnek. Piciknek valamilyen friss kiflivel, zsemlével, a nagyoknak meg sok összevágott zöldséggel. Valószínűleg érdemes dupla adagot csomagolni, biztosan kér majd belőle a padtárs is. Gluténmentes és vegán.

Sütőben sült falafelgolyók humusszal

Nyilván minden reggel nem fogunk nekiállni tortillát sütögetni, de egyszer-kétszer talán beleférhet az időbe. Fantasztikus a tésztája, puha, meglepően jól kezelhető, ráadásul nagyon finom. Valóságos ízorgiát töltünk bele: a sült paprika a többi zöldséggel, zöld fűszerekkel izgalmas és ízes kombinációt alkot. Nagyon jó kis tízórai, imádni fogják a gyerekek. Tojásmentes, gluténmentes, vegetáriánus.

Krémsajtos tortillatekercs zöldségekkel

A következő poharas finomsággal nincs sok gond, mégis úgy néz ki, mint egy drága desszert. Nemcsak szép és finom, hanem csupa egészséges alapanyagból áll. Rendkívül laktató, egy ilyen pohárnyi után pár órán keresztül biztos nem kívánunk egy falatot sem. Nagyoknak tehetjük már jól záródó üvegbe, a kicsiknek inkább műanyag poharakba csomagoljuk. Gluténmentes és vegán.

Szedres-áfonyás chiapuding ropogós müzlivel

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink