Mától kapható az újságosoknál a legújabb lapszámunk. Többféle remek partiételt ajánlunk az évbúcsúztató mulatsághoz, és sütöttünk is többféle pogácsát, hogy legyen mit falatozni kötelező koccintások mellé. Január a disznóvágások ideje, készült pár laktató és jóízű toros étel is. A hétköznapokra pedig babos ételeket ajánlunk, hússal és anélkül.

Megjelent a Vidék íze 2022. januári száma!

A szilveszteri menüt úgy válogattuk össze, hogy a kisebb és nagyobb összejöveteleken egyaránt használható legyen. Ha szűk családi körben mulatnak, válasszanak a palettáról pár rokonszenves „gyorsételt”, egy-két sósat, egy-két süteményt. A nagyobb vendégseregnek pedig el lehet készíteni a teljes menüsort, legyen miből válogatni. A 31-i sütés-főzés keretében készül másnapra a lencse is, hiszen az elsejei délelőtt az előző napi koccintások kipihenésére szolgál. Biztos már mindenkinek megvan a tuti leves- és főzelékreceptje, így most három kitűnő salátát ajánlunk. Akár mind a három is elkészülhet egyszerre, remekül fel fogják dobni az újévi villásreggelit.

A január az egyszerűbb ételek hónapja. A hétköznapokon jöhetnek az egyszerű főzelékek meg a tartalmas, olcsó levesek. Remek téli alapanyag a szárazbab, jól tárolható, kiadós, nem is kerül sokba. Hihetetlenül sokféle leves és főzelék készíthető belőle. Kezdő szakácsainkat most a babos egytálételek világába vezetjük be.

A téli hideggel megérkezett a disznótorok ideje is. Ma már ugyan kevés háznál vágnak, de a régi jó, hagyományos toros ételeket nem kéne elfelejteni. Ha van egy megbízható hentesünk meg néhány jó receptünk, akkor odavarázsolhatjuk ezeket a család asztalára. Adunk pár jó receptet a friss húsok elkészítéséhez.

A következő napokban kedvcsinálóként itt is közzéteszünk pár receptet a friss lapszámból.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.