Keddtől kapható az újságárusoknál a januári lapszámunk, tele friss, ropogós recepttel. Érdemes még szilveszter előtt beszerezni, mert sok jó ötletünk van a szűk család vagy baráti kör megvendégelésére. Szénhidrátmentes rágcsálnivalók, falusi pogácsák és ropogtatnivalók, szerencsehozó malacos menü, ha ültetett vacsora lesz: tartalmas korhelyleves, ropogósra sütött malackaraj, karfiolos rakott tarja, hagymás tört krumplival és pezsgős párolt káposztával. Többféle kolbászos ételt is készítettünk, kolbászgombócos krumplilevest, töltött csirkét, lencsepörköltet, pont ilyen zegernyés időkre valók. Két remek húslelőhelyet is ajánlunk, nagy, képes riportban mutatjuk be a verőcei Tibesz Húsboltot és tulajdonosát, Babuk Tibort, valamint a Mátrai Bivalyrezervátumot, amely a különleges értéket képviselő, magyar őshonos állatok fajtafenntartásával foglalkozik. Főztünk pár ételt hagyományos krumpliból, az egyre népszerűbb édesburgonyából, valamint a szinte gyógyszernek tekinthető csicsókából. A főzőnapló rovatunkban Hajas Hedvig gasztrobloggert mutatjuk be. Sütöttünk pár nagyon gyors kevert tésztát, hogy el tudjuk használni az ünnepek után maradt maradék kis mákot, diót, aszalt gyümölcsöket, és készült pár még gyorsabb édes és sós falatoznivaló kész leveles tésztából. Sütés nélküli csemegéket is készítettünk, például egy fantasztikus csokihabtortát, csokoládérajongók számára egyenesen kötelező. O. Horváth György téli füstös konyhájában egy gazdag leves (csirkés, bordacsontos, tormás cékla), valamint egy gyümölccsel gazdagított sült hús (zsályás-mustáros csirke mézes körtével) készült. Az olvasóink által beküldött receptekből szilveszteri alapozókat válogattunk, húsos-káposztás rakottasokat meg pár abbahagyhatatlan borkorcsolyát (tepertőkrémes kiflicskét, káposztás pogácsát, hónapokig elálló sajtos süteményt).