Végre dúskálhatunk a gyönyörű friss, színes alapanyagokban. Remek szórakozás és rendkívül hasznos időtöltés a piacozás, a termelői piacokon érdemes beszerezni a hazai salátát, epret, spenótot, újkrumplit, meg a többi szezonális finomságot.

Megjelent a Vidék íze júniusi száma!

Friss számunkban sok-sok nyár eleji finomságot főztünk. Többféle újkrumplis fogást, hétköznapra salátával, hétvégére pecsenyével. A június a zöldborsóleves hónapja, többfélét is ajánlunk, próbálják ki mindet. Már megjelentek az első zsenge kis tökfélék is, azok elkészítéséhez is adunk ötleteket. Ebben a hónapban ballagnak a nyolcadikosok, nagyívű családi menüsort állítottunk össze a remélhetően szuper bizonyítvánnyal végző ifjak ünnepléséhez. Az e havi egyszerű házi süteményeink cseresznyével és levendulával készültek. A nagyon bátor és nagyon ráérő háziasszonyoknak és uraknak többféle elképesztően finom hajtogatott vajas tészta receptjét kínáljuk, egyik ropogósabb és foszlósabb, mint a másik.

A következő napokban kedvcsinálóként itt is megtalálhatnak pár receptet a friss számból: zsályás zöldborsókrémleves, füstölt gomolyával töltött csirkecombfilé, pálmalevél, levendulás krémpite ribizlivel.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.