A nyárral együtt beköszönt a nagy kerti partik időszaka is, kevés kellemesebb baráti együttlét van, mint a szabad tűz melletti sütögetés, eszegetés, iszogatás. Saját kertben vagy valamelyik erdei tisztáson (természetesen kijelölt tűzrakó helyen). Ha sok embert etetünk, akkor valami jó laktató bográcsossal, ha kevesebbet, akkor meg jöhetnek a nagyszerű grillezett pecsenyék, salátákkal, sült zöldségekkel. A friss számunkban nagy teret kapott ez a szabadtéri falatozás. A tartalmas, többféle húst is tartalmazó bográcsos ételünk mellé többféle húst is sütöttünk (elmaradhatatlan tarját, rozmaringos csirkemellet, csinos és ízletes csigás nyársakat), meg persze többféle salátát is összeraktunk. Desszertként a vendélátóknak pohárkrémeket ajánlunk, gyorsan elkészülnek, nem kell vele pepecselni. A vendégek viszont vihetnek kalácsot, pitét, ezeknek is mindig nagy keletje van.
A hétköznapokra többféle tök- és kelkáposztafőzeléket ajánlunk, gyorsak és finomak. Sütöttünk pár mediterrán rakottast is, ezek több napra is megoldják a meleg étel gondját, hiszen nemigen lehet belőlük kis adagot készíteni.
A friss gyümölcsökkel többféle finom házi sütemény készült, ezek a nyári édességek általában eléggé egyszerűek, mivel a ribizli, a málna, a cseresznye játssza bennük a főszerepet. Egy-egy esősebb, hűvösebb napon könnyen összedobhatunk egy tepsi sütit, lesz mit eszegetni a délutáni kávénk mellé.
A következő napokban kedvcsinálóként itt is olvashatnak pár receptet a friss számunkból. A sok újdonságból a következők fognak itt szerepelni: pikáns tarjafilé a grillezőknek, juhtúrós szalonnás tepsis újburgonya az újkrumplirajongóknak, citromos tiramisu és ribizlis-csokis muffin az édesszájúaknak.