A karácsony ugyan csak három nap a hónapban, mégis alapvetően ennek szenteltük az új számunkat, mint ahogy a legtöbb háziasszony (és úr is) már az ünnepi menün töpreng. Persze kínálunk néhány gyors és olcsó ételet is, levest meg tésztát az ünnepi készülődésben megfáradt éhezőknek, de a magazin legnagyobb részében most ünnepi fogásokat ajánlunk.
[eadvert]
Főztünk pár menüt, szentestére nem szokványost, nagy családi összejövetelre olyat, ami mindenkinek bejön, az anyós látogatásához meg elronthatatlant. Ajánlunk három remek halas főfogást, ha valaki kipróbálna valami mást is a rántott pontyon kívül.
Süteményhegyeket készítettünk. Sok izgalmas kekszet az adventi időszakra, meg pár olyan süteményt, amit érdemes elkészíteni a bejli mellé (vagy helyett): mákos kiflit, diós-csokis süteményeket, különleges ízesítésű babkát, narancsos gyümölcskenyeret. Az ünnepi asztalra két szépséges karácsonyi tortát ajánlunk (egy mákos-narancsos-áfonyásat, fehér csoki bevonattal meg egy fordított fatörzstortát). Részletesen bemutatjuk, hogyan készül az olaszok híres ünnepi kalácsa, a panettone.
Ha összejön a család, van bogrács, és nem szakad a hó (fehér karácsonyra sajnos nincs sok esély), főzhetünk akár a kertben is, O. Horváth György két fantasztikus fogást is kínál.
Mától itt is olvasható lesz négy recept a friss számból: gesztenyés keksz, Bazsi-féle töltött pulykamell, csokis-diós-karamellás szelet és háromkáposztás frakfurti leves.