Mától kapható a friss, februári számunk. A farsang végéhez súlyos leveseket, pecsenyéket, húsos káposztákat, fánkokat, a hónap második felére, a böjtös napokhoz pedig izgalmas, húsmentes, laktató salátátkat és köreteket kínálunk. Főztünk megint pár alacsony kalóriatartalmú finom fogást a még mindig fogyókúrázóknak, és sütöttünk sokféle házi süteményt is.

Megjelent a Vidék íze magazin februári száma!

Furcsa hónap lett az idén a február, a feléig nagykanállal eszünk, csülköt, hurkát fánkkal, a második felében meg már böjtölünk (az idén február 14-re esik a hamvazószerda, hagyományosan ekkor kezdődik a húsvét előtti nagyböjt). A friss lapszámunkat úgy állítottuk össze, hogy a hónap minden napjára találjanak benne recepteket, ötleteket. Az első két hétre jó laktató sertéshúsos ételeket válogattunk, tepsis tarját, töltött karajt, többféle húsos káposztát. A januártól fogyókúrázóknak folytatjuk Sepsi Balázs formába hozó sorozatát, magyaros ízvilágú, de alacsony kalóriatartalmú diétába beilleszthető fogásokból.

A böjtös napokra szemet gyönyörködtetően színes zöldségkrémleveseket ajánlunk. A húsmentes időszakban nagyobb figyelemmel fordulunk a ritkábban használt gabonák és álgabonák felé, hiszen most ezek lesznek a főszereplők, nem a szaftos pecsenyék. Izgalmas vendégváró asztalt állítottunk össze nem szokványos alapanyagokból: hajdina, köles, gersli, quinoa, bulgur és kuszkusz sok-sok zöldséggel salátának vagy meleg köretnek, egytálételnek elkészítve.

A sütemények terén is kétféle a kínálatunk: a farsang farkára süssünk csak fánkot, krémest, gazdagon csokoládés majszolnivalókat. Mindegyikből többfélét is készítettünk. Az örök cukrászdai kedvenc, a franciakrémes elkészítését pedig nagyon részletesen bemutatjuk. Érdemes otthon belevágni, hiszen sem különösebb szaktudás, sem drága alapanyagok nem kellenek hozzá. A visszafogottabb napokra pedig egyszerűbb felfújtakat ajánlunk, kölesből, hajdinából vagy árpagyöngyből.

Mától pár recept itt is olvasható lesz a friss számból: lestyános marharaguleves lencsével, Anikó néni zsebes karaja, Bazsi sós-karamellás álomdesszertje és túrós-mazsolás dödölle.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.