Mától kapható az újságárusoknál a friss lapszám. Húshagyó keddi lakomával, hogy biztosan jóllakjunk a tavaszi nagyböjt előtt. Kínálunk többféle gombócot, sósat és édeset egyaránt. Tartalmas téli ragukat, gyógyító csicsókás fogásokat. Természetesen többféle házi süteményt is találnak a lapban.

Megjelent a Vidék íze magazin februári száma!

Februárban még sokat vagyunk a lakásban, elkél a tűzhely melege is, szívesen sütünk-főzünk összetettebb fogásokat is, hiszen most van rá időnk. Még utoljára jól teleesszük magunkat nehéz, húsos ételekkel, mielőtt belevágunk a húsvét előtti nagyböjtbe (ki így, ki úgy, de egy kis tavaszi nagytakarítás senkinek sem árt). De ebben a hónapban még nagykanállal eszünk. Húshagyó keddi lakománk többféle tartalmas fogásból áll (kétféle pecsenye, különleges saláta és leves, gazdag tésztaétel a vegetáriánus barátainknak, mindez pedig részeges almatortával koronzva). Sütöttönk többféle egészben sült csirkét is, nagy kedvencek ezek is. Kínálunk sós és édes gombócokat, meg többféle laktató, húsos, ízes ragut. A hónap zöldsége pedig a csicsóka, ez a szerény, ma kicsit háttérbe szorult, nagyon egészséges zöldség.

Lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készül a hütték desszertje, a szilvalekvárral töltött gőzgombóc. Megsütöttük a kedvenc csokijainkat roládosítva. Készült persze néhány fánk is, hiszen még jócskán benne járunk a farsangi időszakban. Kényeztető óriás palacsintákat sütöttünk, meg összedobtunk két sütés nélküli finomságot is a gyerekek jelmezbáljára.

Kedvcsinálóként mától itt is közzéteszünk pár napon keresztül néhány receptet a friss számunkból. Hamarosan itt is olvasható lesz a tárkonyos legénygombócleves, a göngyölt zsályás hasaalja, a brokkolis csicsókagraten és a csokoládés-mogyorós tekercs leírása.

 

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink