Mától kapható az újságárusoknál a legfrissebb számunk, sok-sok téli recepttel. Találnak benne egy remek disznótoros vacsoramenüt, többféle lencsés ételt, lassan készülő húsleveseket, gyorséttermi kedvenceket. Szilveszterre többféle pogácsát, farsangra fánkokat sütöttünk.

Megjelent a Vidék íze magazin január-februári száma!

A tél végi hónapokban még nagykanállal eszünk. Eljött a disznótorok ideje, most célszerű és biztonságos a sertés házi feldolgozása. A segédkezők munkáját a friss húsokból készülő lakomával háláljuk meg: izgalmas toros vacsorát főztünk, kétféle tartalmas levessel, pecsenyékkel, édes káposztás buktával. Az újévi lencséhez nem szokványos recepteket adunk, a gyakran készített leves és főzelék helyett érdemes ezeket is kipróbálni. Főztünk több igazi nagy húslevest, mindegyik több órán át fő a tűzhely sarkán, de hát mikor is készítenénk ezeket, ha nem ilyenkor. Mindenkinek jólesik a forró leves, a benne főtt hús pedig kiváló második fogás lehet. Hétköznapokra is tartalmas, sűrű kanalaznivalókat ajánlunk, csülkös zöldbabot, zalai csirkeragut és kolbászos fehérbablevest, utánuk pedig olcsó, egyszerű és nagyon szeretett házi tésztaételeket.

Szilveszterre többféle pogácsát is sütöttünk, és több fázisképpel mutatjuk, hogyan készül a tökéletes sós rágcsálnivaló. Farsangra hétféle színes fánkot készítettünk, magyar klasszikusokat, és pár finomságot a világ több tájáról. Sütöttünk pár kevert süteményt is, hogy végre elfogyjanak az ünnepi maradékok, meg készült pár nagyon egyszerű, hagyományos desszert is (madártej, rizskoch és Sacher-torta).

A vendégváró rovatban a budajenői Öregház Éttermet mutatjuk be, ahol főként a sváb és az erdélyi konyha ételei szerepelnek. Tele has és felejthetetlen ízélmény – ez a vendéglátóhely filozófiája.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.