Mától kapható az idei első lapszám. Minden alkalomra kínálunk recepteket: disznótoros fogásokat, hiszen ennek van szezonja. Sokféle zöldséges ételt, ha inkább erre vágyunk a nagy lakomák után. Meg persze sok kamratakarító ötletünk van, mit főzzünk a hónap végén, ha krumpli és hagyma van bőven a kamrában. Többféle remek házi sütemény is készült

Megjelent a Vidék íze magazin januári száma!

Január hagyományosan a házi disznótorok ideje. Ilyenkor előtérbe kerülnek az apáról fiúra, anyáról lányára öröklődő toros fogások is: a tartalmas húsos levesek, a ropogósra sült pecsenyék, a belsőségekből készített pikáns ételek. Mi is sütöttünk-főztünk párat mindegyikből. Ha viszont a nagy ünnepi lakomák után már rá sem tudnak nézni a húsokra, akkor ajánlunk jó pár igazán jóízű és laktató zöldséges fogást is.

Az év első hónapjában általában próbáljuk behozni a karácsonyi túlköltekezést, takarékos egytálételeket, köreteket ajánlunk a hónap végére.

A hideg, borús idő megszépítéséhez pihe-puha kalácsokat, gőzgombócot, Túró Rudi ízű süteményeket kínálunk. Egyszerűen készülnek, szépek és nagyon finomak.

Olvasnivaló is van bőven a friss számban: bemutatjuk a híres, főként csülkös fogásokat kínáló esztergomi Csülök Csárdát, a különleges kézműves tésztákat gyártó Míves Tészta vállalkozást. A főzőnapló rovatunkban pedig Hübel Emese, a mesinasi.hu háziasszonya mesél a konyhai kalandjairól.

Kedvcsinálóként hamarosan itt is olvasható lesz pár recept: Csaba böllérlevese, fokhagymás spenóttal tálalt sajtgombóc, Túró Rudi tekercs, valamint egy különleges almás pite.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink