A friss, ropogós lapunkban disznótoros lakomát sütöttünk-főztünk, túrja csak a malac a szerencsénket az idén is. Töltöttünk dagadót húsos káposztával, főztünk pörköltet, levest, a hurkából pedig különleges fogások készültek. A hideg napokon életmentő lehet egy tartalmas, sűrű, forró leves, második fogás nem is kell utána. Van pár ötletünk, hogy a maradék lencsét hogy alakítsák át ilyen gazdag levesekké, és kínálunk két nagyon finom húsgombóclevest, valamint három szuper kanalazni valót savanyú káposztával – egész napos síelés vagy szánkózás után életmentő lehet.Az év eleje a nagy fogadkozások időszaka, és januárban általában még tartjuk is az elhatározásokat. A fogyókúrázóknak javasoljuk Sepsi Balázs alacsony kalóriatartalmú, de kifejezetten gazdag ízű, laktató fogásait. Csülök helyett csirkemell, jó zsíros tejföl helyett joghurt, és természetesen sok zöldség.
Sütöttünk jó néhány sós süteményt, hiszen időnként ráununk a mama sajtos pogácsájára, jó ha valami mással is elő tudunk rukkolni. A sonkás-sajtos bukta vagy a paradicsomlekváros pálmalevél például tízóraira is kiváló. Süteményből is egyszerűre vágyunk, ilyenkor kerülnek elő a kevert tésztás receptek. A muffin gyors és jól variálható. Ha teszünk rá egy jó adag krémet, ünnepi sütemény lesz belőle. Részletes leírással, sok fotóval mutatjuk, mi hogyan készítjük.
Kedvcsinálóként mától itt is bemutatunk négy receptet a friss lapszámból. Ma az alföldi betyárleves receptjét olvashatják itt is, holnap a hurkaburgerét. Vasárnap jön majd a kolbászkrémes csiga, hétfőn pedig a csokis mogyorókrémes rolád. A többi remek étel és ital pedig egyelőre csak nyomtatott lapban érhető el.