Már kapható az újságárusoknál a legújabb lapszám, tele zsenge zöldségekkel, májusi eperrel. Főztünk spárgát, készítettünk pár ételt csalánból, sütöttünk jó néhány igazán remek epres édességet. Csupa friss, üde íz, hiszen a tavasz végén már szerencsére dúskálunk az új zöldekben.

Megjelent a Vidék íze magazin májusi száma!

Legújabb lapszámunkban a friss tavaszi újdonságokra koncentráltunk. A májusi vendégfogadó asztalunkon is rengeteg a friss zöldféle. Készítettünk többféle ételt zsenge spárgával, adunk egy kis útmutatót a tisztításához is. Minden tavasszal erősen ajánljuk a mindenhol szedhető bio szuperzöldséget, a csalánt, tele van vitaminokkal, hasznos ásványi anyagokkal. Minden olyan ételhez használhatjuk, amihez spenótot tennénk, pont olyan az íze és a színe is.

A húsimádóknak oldalas készült krumplival, három különböző módon, nekik salátában tálaljuk mellé a tavaszi vitaminokat. Készítettünk többféle édességet is eperrel, egyszerűbbet és kicsit bonyolultabbat egyaránt. Május a nagy erdei kirándulások ideje, van pár javaslatunk, hogy mi kerüljön a hátizsákba a szabadtéri falatozáshoz.

O. Horváth György füstös konyhájában sonkagombócos zöldséglevest főzött, a grillen pedig szűzcsigákat sütött. A vendégváró rovatban a 16. kerületi, igényes, minőségi ételeket kínáló Ropogós Bistro & Gardent mutatjuk be.

A következő napokban kedvcsinálóként itt is közzéteszünk pár receptet a legújabb számunkból. Hamarosan itt is olvasható lesz a habkönnyű, krémes epres habrolád, az egyszerű, de nagyszerű háromfűszeres oldalas (tepertős krumplipürét adunk mellé), a legjobb medvehagymás pogácsa és a tartalmas, laktató, a sok zöldségnek köszönhetően mégsem elnehezítő csirkés leves receptjét.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.