Mától kapható az újságárusoknál, és hamarosan megérkezik az előfizetőkhöz is a friss, ropogós tavaszi számunk. Böjti hónap lévén többféle böjtös fogással, itthonról és a világ más tájairól. Húsmentes családi kedvenc tészták és különleges sült krumplik is szerepelnek a kínálatunkban. A húsevőknek vasárnapi pecsenyéket ajánlunk, az édességimádóknak pedig leveles tésztás és kókuszos süteményeket.

Megjelent a Vidék íze magazin márciusi száma!

Sokan tartják a húsvét előtti nagyböjtöt, számukra többféle húsmentes, illetve vegán (mindenféle állati eredetű alapanyagtól mentes) fogást javaslunk erre a hónapra: egyrészt olyan hagyományos magyar ételeket, amelyek egyszerű alapanyagokból készülnek, hozzák az errefelé megszokott és szeretett ízvilágot, valamiért mégis ritkán készítjük. Másrészt összeválogattunk jó pár olyan vegán ételt, amelyek a világ más tájainak a konyháját képviselik, és már errefelé is nagy népszerűségnek örvendenek (zöldséges lepény, hamburger, rámen stb.). Persze ajánlunk jó néhány húsos fogást is, hiszen nem mindenki böjtöl most sem.

Ilyenkor is előtérbe kerülnek a tésztás fogások, hiszen ezeket általában mindenki szereti, és hús nélkül is nagyon-nagyon finomak tudnak lenni. Ha készen vett tésztával dolgozunk, garantáltan megfő minden fél óra alatt, szóval tökéletes gyors vacsora lehet bármelyik. Nagy adag salátával rendkívül egészséges is. Sepsi Balázs öt villámgyors, húsmentes tésztaételt ajánl a friss számban; egyik jobb, mint a másik .

Márciusban még sokszor van hideg, szeles, barátságtalan idő, beszorulunk a lakásba, a házba. Egy-egy ilyen hétvégén érdemes kipróbálni a házi vajas leveles tésztát. Időigényes, de annyira finom a végeredmény, hogy garantáltan megéri. Adunk pár ötletet is, hogy mi készüljön belőle.

Kedvcsinálóként hamarosan itt is olvasható az egészben sült brokkolifasírt, a köményes kolbászos tarja, a zöldborsós, gombás tészta, valamint a sajtos és habos roló receptje a márciusi lapunkból.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink