Mától kapható a friss lapszámunk. A böjt végére sok izgalmas húsmentes, sőt, vegán recepttel, a hónap végére eső húsvétra pedig komplett menükkel, különleges kalácsokkal, házi süteményekkel, többféle sós rágcsálnivaló

Megjelent a Vidék íze magazin márciusi száma!

A friss lap egy részét a húsvét előtti nagyböjt végének szántuk. A hagyományos magyar konyha, lássuk be, nem a vegetáriánus fogásairól híres, a mi comfort foodjaink (talán a kényeztető fogás rá a legjobb kifejezés) általában tartalmaznak pár szál kolbászt, egy csülköt vagy legalább egy egész csirkét. Most egy kicsit körülnéztünk a világban, és a vendégváró asztalunkra csupa húsmentes, ám nagyon izgalmas fogást tettünk. Ha önök is gondban vannak, hogy mit főzzenek, amiben nincs hús, mégis nagyon ízes, nagyon szerethető, válogassanak belőlük. Muhamara (sültpaprika-krém), ecuadori burgonyaleves, vegán paella és burger, mentes sütemények, egyi jobb, mint a másik.

Húsvétra többféle menüt és sokféle házi süteményt ajánlunk. Ha különlegességet akarunk kínálni az ünnepen, akkor készíthetünk füstölt lazacos töltött tojást, konfitált bárányt, ha pedig maradunk a megszokott, magyaros ízeknél, akkor süthetünk töltött dagadót (megtömve mindenféle finomsággal). Sütöttünk többféle izgalmas sós és édes kalácsot, apró, cuki édességeket (minyonokat, jópofa figurás desszerteket), és persze találnak a lapban sok egyszerű, de nagyszerű sör- és borkorcsolyát is.

A következő napokban kedvcsinálóként itt is közreadunk pár receptet a friss számból Hamarosan itt is olvasható a spanyol vegán paella, a konfitált bárány, a sonkás rózsakalács és a tökmagos túrós pogácsa receptje.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.