Mától kapható magazinunk vadonatúj novemberi száma. Többféle Márton-napi finomsággal (libalevesek, ropogósra sütött kacsacombok, lúdlábas desszertek), különleges töltött káposztákkal, őszi zöldségekből készített szendvicskrémekkel. A hétköznapokra tartalmas leveseket és sós lepényeket ajánlunk.

Megjelent a Vidék íze magazin novemberi száma!

Még van idő a Márton-napi lakoma eltervezésére, az alapanyagok beszerzésére és elkészítésére. Ajánlunk izgalmas leveseket, ropogósra sütött kacsacombokat, és hogy a desszert is ideillő legyen, többféle lúdlábas, azaz csokis-meggyes édességet. A hétköznapok jó indítására színes zöldségpástétomokat ajánlunk, egészségesek, finomak és olcsóak. Ebédre és vacsorára pedig főztünk többféle igencsak laktató, tartalmas levest, utána pedig sós lepényeket ajánlunk, alul könnyű kelt tészta, amely a széleken ropog, belül foszlik. Kenhetjük fokhagymás tejföllel vagy ízesített paradicsommártással, és erre jöhetnek a család kedvencei: sonka, hagyma, kolbász, szalonna, kukorica meg persze sok-sok sajt.

Gondolatban már a decembert tervezzük az adventi vasárnapokhoz illő édességeken töprengünk, tervezzük az ünnepi menüt. Ajánlunk hozzá egy csinos kekszválogatást, köztük pár mentes darabbal, valamint többféle nem hétköznapi töltött káposztát is. Még van idő kipróbálni bármelyik receptet, hogy aztán karácsonykor már gyakorlott kézzel biztosra mehessünk.

Kedvcsinálóként a következő napokban itt is olvasható lesz a kakukkfüves libahúsgombócleves, a juhtúrós stíriai metélttel tálalt, hagymaágyon sült kacsacomb, a fokhagymás tejfölös szalonnás hagymás lepény és a lúdláb pohárkrém receptje.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink