A gyereknapra szánt vendégfogadó asztalunk határozottan édességtúlsúlyos, nem véletlenül, a legtöbb apróság édesszájú. Persze előtte „rendes” ételeket is kell enni: kínálunk sajtos gofrit, különleges rántott húst, baconös csirkemellet, sült krumplit. A bográcsainakban egy tartalmas sertéshúsos levest, egy vastag szaftú pörköltet, egy klasszikus vörösboros marhalábszárpörköltet és egy sok belsőséget tartalmazó, olcsó és laktató disznóragut főztünk. A hónap leggyakoribb friss zöldsége a zsenge karalábé, három levest is készítettünk vele. Új sorozatot indítunk, olyan ételekkel, süteményekkel, amelyekben főszerepet játszanak a zöldfűszerek is: elsőként a csombor, a kakukkfű és a rozmaring állnak a középpontban.
A hónap gyümölcse természetesen az eper, sokféle süteményt sütöttünk vele, lehet szemezgetni az egyszerűbb és az összetettebb édességek között. Mivel ilyenkor az illatos, virágos, frissen zöldellő erdő meghozza a kirándulási kedvünket, sütöttünk pár dobozolást, rázkódást jól bíró édes és sós harapnivalót is. Vasárnapi desszertként háromféle női szeszélyt kínálunk, lépésről lépésre sorozatunkban pedig bemutatjuk, hogyan készül a Rákóczi-túrós, most epres változatban.
A következő napokban kedvcsinálóként itt is közzétesszük az új lapból a kapros kondásleves, a rozmaringos-zsályás tépett sertés, az epres csiga és a Dunahullám kuglóf receptjét is.