Bízzunk benne, hogy májusban már szóba jöhetnek a kerti partik, elővehetjük a nagy bográcsot, és élvezhetjük az együttlét minden örömét. Ha kényeztetni akarják a vendégeket, süssék-főzzék végig Balázs szezonnyitó menüsorát, a könnyed gyümölcslevestől a vörösboros csülökpörköltön át a lenyűgöző karamellás pohárkrémig, egyik fogás jobb, mint a másik. Biztos vagyok benne, hogy el lesz ragadtatva minden vendég. Anyák napi menüvel is készültünk, ilyenkor több családban is hagyomány a mamakényeztetés, amibe beletartozik a konyhai szolgálat alóli felmentés is. A háromfogásos ételsor csupa házias kedvencből áll, a konyhában kevésbé gyakorlott urak és aprócskák is el tudják készíteni.
Májusban már dúskálunk a friss zöldségekben, indulhat a főzelékszezon. Több nagyon jó, nem szokványos főzeléket is kínálunk, egyszerű, ám annál finomabb feltétekkel.
A hónap csodái közé tartozik a magyar eper, az illatos bodza és a pikáns rebarbara, Adrienn fantasztikus süteményeket alkotott ezekkel a szezonális alapanyagokkal. A világ legjobb desszertjei közül két helyes kekszet választottunk, legyen mit vinni a kirándulásokra.
Olvasóink által küldött receptekből többek között három remek levest főztünk meg, második fogásként pedig egyszerű házi tésztaételeket ajánlunk utánuk.
Piacmustra rovatunkban megint szuper lelőhelyet ajánlunk a figyelmükbe, a a Sweetic Csokoládé Manufaktúrát, ahol Zala Judit világhírű, nemzetközi díjakkal elismert bonbonjai készülnek.
Remélem, a május a szép idő mellett sok jókedvet, együttlétet, kerti bográcsozást, közös evés-ivást hoz majd magával, és végre felhőtlenül élvezhetjük a tavasz végének örömeit.
Kedvcsinálóként megosztjuk itt is az új szám pár remek receptjét, az epres galette és a túrós csoda elkészítését videón is megnézhetik. A következő napokban érdemes idelátogatni, mert még két receptet adunk a májusi lapból, az anyák napjára ajánlott dörgicsei csibelevest, meg a húsimádó férfiaknak készült lecsós csirkemájjal tálalt mangalicakarajt.