Mától kapható a friss lapszám. Márton- napi menüvel, sok friss szezonális étellel. Keressék az újságárusoknál!

Megjelent a Vidék íze novemberi száma!

Novemberre 11. Márton napja, amit ropogósra sütött libával, kacsával, újborral szoktunk megülni. Vendégfogadó asztalunkat teleraktuk libasággal, ínycsiklandó falatokkal. Ilyenkor sok és olcsó a sütőtök, most gyerekbarát tökös fogásokat válogattunk, és készült két szépséges torta is belőle. Tökbél kell hozzájuk, tehát a lámpások kikaparásánál keletkező részeket is jól tudjuk így hasznosítani. Készítettünk pár remek fogást birssel is, érdemes sós fogásokban is kipróbálni ezt a különleges ízű, fanyar gyümölcsöt. Csupa kényeztető kedvencet sütöttünk, egyszerre pihe-puha és ropogós kelt tekercseket többféle ízesítéssel és többféle módon készített tésztával, valamint pár nagyon gyorsan összedobható, egyszerű és olcsó házi édességet.

Friss számunkban a hagyományos receptek alapján elkészítettük a legegyszerűbb, legnépszerűbb magyar tésztákat, és a játékos kedvű olvasóknak ajánlunk mellé egy-egy divatosabbra vett változatot. Sok helyen árulnak már kifejezetten jó minőségű kész tésztát, de ha erőt vesznek magukon, és nekiállnak a házi tésztagyártásnak, királyi fogás lesz a végeredmény, bármelyik változatot is választják.

A következő napokban kedvcsinálóként teszünk fel pár remek receptet a novemberi számunkból, érdemes lesz ide kattintani. Hamarosan itt is olvasható a savanykás libagombócleves, a gyömbéres-mézes csirkefalatok birsalmával, a sütőtökös sajttorta és az alföldi töltött kelkáposzta receptje.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.