Elérkeztünk az ősz közepére, gazdag és színes a piacok kínálata. Még itt vannak a nyári-nyárvégi zöldségek-gyümölcsök, de megjöttek az őszi kedvencek is, a sütőtök, az alma, a szőlő, a káposzta, meg a többi. Sok egyszerű, szezonális, gyorsan elkészíthető fogást találnak a friss lapszámunkban.

Megjelent a Vidék íze októberi száma!

Októberben általában egyszerűbb konyhát viszünk, ehhez válogattunk recepteket is. Még sok a munka a kertben, hétvégén is inkább kirándulunk (az egész napos otthoni sütögetés helyett), hétköznap meg próbálunk belerázódni az iskolás-munkás hétköznapokba. A pénz sem vet fel bennünket, nem hiába ez a takarékosság hónapja, kiheverjük az iskolakezdést, gyűjtünk a karácsonyra.

Készítettünk egy darált húsos összeállítást, ehhez az alapanyaghoz egyszerű hozzájutni. Három nemzetközi és három magyaros fogást sütöttünk-főztünk, mind gyors és finom. Bőven van még paprika és paradicsom, készült pár lecsó is. A hétköznapi konyha egyik legjobb és legegyszerűbb menüje a tartalmas leves, utána pedig egy egyszerű, laktató házi édes vagy sós sütemény, ehhez is adunk többféle ötletet. A kelt tésztás csigák és a kevert sütemények mellett sütöttünk pár pitét is, a nagy gyümölcsbőségben bőven jut beléjük töltelék.

Ilyenkor szüreteljük a szőlőt, verjük a diót, ha nagy a termőterület, sokszor kalákában dolgozik a család. Ha sokan vannak, érdemes valamilyen bográcsos egytálételt választani, ha kicsit kevesebben, jöhetnek az izgalmas pecsenyék.

Mától a friss számból is ajánlunk pár finomságot, itt is olvasható lesz a darált húsos rakott galuska, sütőtökös lasagne, kókuszos-mandulás áfonyatorta és a pilótakeksz receptje.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink