Talán az ősz közepén a legegyszerűbb a főzés, annyiféle friss alapanyag közül válogathatunk a piacokon. Ráadásul már a nagy meleg is tovaszállt a nyárral együtt, nyugodtan bekapcsolhatjuk a sütőt is, jól is esik már a melege. A Vidék íze friss számában rengeteg szezonális receptet ajánlunk, sósat és édeset egyaránt.

Megjelent a Vidék íze októberi száma!

Az ősz maga a bőség, zavarba ejtően széles a kínálat friss gyümölcsből és zöldségből. Elég csak kimenni a piacra, és garantáltan többet vásárolunk a kelleténél, annyira kívánatos a sokszínű felhozatal. Mi is színes, változatos ételekkel készültünk. Heti menüt ajánlunk mindazoknak, akik kicsit eltérnének a megszokott fogásoktól. Az édességre vágyóknak többféle mennyei gyümölcsös pitét kínálunk, elég nehéz köztük választani, mert remek mindegyik. A kisgyerekes anyukáknak napi gond a reggeli és a tízórai, nekik is ajánlunk pár klasszikus receptet, az otthon készített péksütemények mindig nagyon finomak, már csak a frissesség miatt is. Szokás szerint sok színes olvasnivalóit is találnak a friss lapban, meglátogattuk a Bakáts téri Kisperecet, a Mindszentkálla után már a Bartók Béla úton is elérhető Kőfagyit, és bemutatjuk a velencei Tekergő éttermet.

A következő napokban kedvcsinálóként pár receptet itt is közzéteszünk a friss lapból (mézes almával sült csirke töltött burgonyával, Kelkáposztás tócsni fokhagymás tejföllel, Nagyi almás pitéje, szilvás-mákos morzsapite).

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.