Újabb digitális lapszámmal jelentkezik DIY, vagyis „csináld magad” mozgalom tagjai körében már jól ismert Újra! Magazin.

Megjelent az Újra! Magazin tele „csináld magad” ötletekkel

Ismét színes, informatív és inspiráló lapszámmal jelentkezik a DIY mozgalom tagjai körében már jól ismert Alkotó Energia program által életre hívott Újra! Magazin, amely – a környezettudatosság jegyében – tavaly ősz óta már kizárólag csak a digitális térben érhető el.

Iványi Krisztina, a lapot kiadó Paksi Atomerőmű kommunikációs főszakértője a köszöntőjében felhívja a figyelmet arra, hogy „tavasszal nem kezdünk új életet: a régit kell újrahasznosítanunk”, és ezzel útjára is indítja a lapot, amelynek témája az újratervezés.

„Az elmúlt egy év alatt mindannyian rettenetesen elfáradtunk, és valószínűleg elsősorban nem fizikailag. Fásultak és türelmetlenek lettünk, és azt hiszem, csüggedtek is. Az újabb és újabb járványhullámok, a szűnni nem akaró korlátozások mintha elvették volna az önmagunkba és az élet szépségébe vetett hitünket – de talán a tavasz visszaadja majd mindezt”- foglalja össze a valóságot és a mindenkiben mocorgó reményt a főszakértő.

Az Újra! Magazin célja, hogy – a szórakoztatás mellett – igényes és inspiráló tartalmat biztosítson a DIY és környezettudatos vonalat már jól ismerő, vagy ezzel a fantasztikus életfelfogással most ismerkedő olvasóinak. Ehhez szükség van olyan ismert és elismert szakemberekre, akik tetteikkel, életmódjukkal és alkotásaikkal, az ötletektől a motiváló gondolatokig, megmutathatják magukat a magazinban.

Amiről a magazinban olvashatsz:

  • A lap főinterjúja Krivarics Dittával, a legnagyobb magyarországi „otthonkommandóssal” készült, aki a rengeteg hasznos tipp mellett, kiemeli a legfontosabbat: tervezni, hiszen ez az alapja mindennek. Ditta a felújított házról és az új szerelemről, a kertészkedésről is beszélt, illetve osztott meg az olvasókkal fotókat.
  • Wertán Sára, a népszerű aboutahome nevű Insta oldal és blog megálmodója ezúttal tavaszi bakancslistát állított össze.
  • Böjtös Kinga enteriőr-Dj, aki már tizenöt éve mesél a Vizitkártya blogján az emberek és otthonaik kapcsolatáról, ezúttal a saját történetét meséli el a százéves házával és felújításával kapcsolatban, illetve egy képes interjú formájában bemutatja Bódi Erzsébet redizájner-vasszobrászt, aki korábban az Alkotó Energia pályázat „DIY – dekoráció és ajándéktárgy” kategóriájának egyik első helyezettje volt.
  • Az ízig-vérig női, ám férfiakat is ugyanígy érintő témát Iványi Orsolya, a Vichy Neovadiol Változókor nagykövete írja a menopauzáról, hiszen az is alapos újratervezést igényel, nem csak a nők életében.
  • Bánhidi Dóra, a Pandarte blog népszerű szerzője a tavaszi lapszámban Ruzicska Tünde multikulti kerámiacsodáit és magát a kézművest hozza közelebb az olvasókhoz, illetve Czirbuly Emese imádnivaló és egyedi otthoni kiegészítőit, amelyekből a fotógalériában is szemezgethetnek.
  • Thuróczy Zoltán a Lakbear blog szerzője ezúttal is a lépésről-lépésre rovatot erősíti, megmutatja, hogyan díszíthetjük bélyegekkel a húsvéti tojásokat, valamint hasznos és inspiráló ötleteket ad a képkeretek elrendezéséhez.
  • Kemendi Ágnes kézműves és növényi festő jóvoltából egy olyan világba nyerhetünk betekintést, amire nem szánunk kellő időt, azaz növényi festésre fel!
  • A receptek sorában ezúttal nem az összetevők és a finomságok kaptak főszerepet, hanem az újratervezett muffinsütő.
  • A tavaszi lapszámban négy remek hangulatú és informatív videót is megnézhetnek az érdeklődők. A Green Drops Farm tulajdonosai a 21. századi, innovatív „szoba-mezőgazdaságot” mutatják be, Filep Kata, az Atakpelif Floral Expeditions alapítója mesél a virágba foglalt lélekről és közben elkészít egy díszt, Szendrődi Enikőtől, a Nemiskacat Látványműhely megálmodójától megtudjuk, hogy a régi, kopott bútor érték, nem kacat, amit ki kell hajítani, mert igazi kincset lehet varázsolni belőle, valamint betérhetnek egy kis tudatos vásárlásra a Sipos Melinda által valóra váltott csomagolásmentes boltba.

Újratervezni az egyik legnagyszerűbb adottságunk, de egyben az egyik legnagyobb kihívásunk is. Ám a tavasz sokat segíthet abban, hogy újra felépítsük önmagunkat, az életünket, és nekikezdjünk. Ebben kíván segítséget nyújtani az Újra!Magazin legújabb lapszáma.

Ahogy Iványi Krisztina írja: „Újra festeni, újra ültetni, újra csinálni: mert tavasszal szinte mindent elkezdhetünk újra. A régi, jól bevált, nagyon szeretett dolgaink és szokásaink megóvását is. Az új dolgokkal való próbálkozás újrakezdését is. Tavasszal semmi nem tűnik lehetetlennek: a levegő megtelik madárcsicsergéssel és reménnyel, a színek érzésekké válnak, a melegség a lelkünkben dallá változik…”

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink