Olyan ételeket válogattunk össze, amelyeket nagy valószínűséggel mindenki szeret. A menü a következő:
Vadraguleves cipóban
Bazsi-féle baconös töltött pulykamell
Erdei sonkával, juhtúróval töltött rántott karaj
Kímélő töltött káposzta
Kakukkfüves sült zöldségek
Az idén nem kínálunk halászlevet. Sokan nem is kedvelik, azoknál viszont, akik szeretik, biztosan ez volt az első fogás szentestén, így nekik is üdítő változatosság lesz a cipóban tálalt vadragulevesünk. Ezeket a sűrű, tartalmas leveseket kicsik és nagyok is egyaránt kedvelik. Külön érdekesség, hogy cipóban tálaljuk, így valószínűleg az apróbbak is meg fogják kóstolni. Mi vaddisznócombból készítettük, de természetesen bármilyen más húsból is megfőzhetjük, ami éppen kéznél van, akár csirkemellből is, csak nyilván a főzési idő fog változni.
Háromféle fő fogást készítettünk. A pulyka sokszor szerepel a karácsonyi asztalokon. Egy egészben sült pulyka elfogyasztásához jó nagy, jó étvágyú család kell, ráadásul nem olyan könnyű úgy megsütni ezt a nagy állatot, hogy mindenhol átsüljön, de ne száradjon ki, szaftos és omlós legyen a húsa. Szóval általában jobban járunk, ha pulykamellből varázsolunk valamilyen finom fogást. Mi most sajttal és füstölt tarjával töltöttük, majd baconbe csavartuk a pulykamellszeleteket. Így kívülről és belülről is ízesítjük a pulykát, biztosan nem lesz száraz és íztelen. Kalóriában sem sok, szóval a diétázók is tudnak mit enni.
Azok számára, akiknek rántott hús nélkül nincs ünnepi ebéd, sütöttünk egy különleges rántott karajt: erdei sonkával és juhtúróval töltöttük. A panírozásnál tört fokhagymát tettünk a felvert tojásba, ez még ad egy külön jó ízt.
A harmadik fogás az elmaradhatatlan töltött káposzta, de most nagyon kímélősre alakítottuk, ne legyünk már rosszul minden ebéd után. Kihagytuk a csülköt, a füstölt oldalast, a zsíros sertéshúst. Helyette darált csirkecombból állítottuk össze a tölteléket. A fehér rizs helyett bulgurt használtunk. Jó erősen fűszereztük, ha nem mondjuk, talán fel sem tűnik a fogyasztóknak, hogy más lett a receptúra.
Különleges köretünk az asztalon az édes Tokajival és kakukkfűvel sült többféle zöldség. Egészséges, kalóriaszegény, ráadásul szép és finom. A hagyományosabb ízek kedvelői számára természetesen csináljunk egy nagy tál sült krumplit vagy burgonyapürét, vagy főzzünk rizst.
A mai nappal kezdve minden nap közzéteszünk egy-egyet a receptek közül, szerdára meglesz a komplett menü.