Sütőtökös latte: majdnem minden méregdrága kávézó téli kínálatában szerepel valamilyen sütőtökkel és téli fűszerekkel megbolondított isteni tejeskávé.
Elkészítés: Felforrósítunk két deci tejet. Egy mély keverőedénybe dobjunk két evőkanálnyi sült tököt, hozzászórunk egy kávéskanál mézeskalácsfűszert, egy csipet vaníliás cukrot, pici sót, és öntünk rá egy kis forró tejet. Botmixerrel sima pürévé kavarjuk. A többi tejet is hozzáöntjük, és botmixerrel kicsit felhabosítjuk. Adhatunk hozzá tejhabot is.
Kurkumás latte: a kurkuma, ez a csodálatos színű indiai fűszer rendkívül sok jótékony hatással rendelkezik. Erős gyulladáscsökkentő, vírusölő, erősíti az immunrendszert, vízhajtó, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Ha megiszunk egy pohár kurkumával ízesített forró tejet, máris tettünk valamit az egészségünkért.
Elkészítés: Egy kis lábasba öntünk egy csésze tejet. Hozzáadunk egy kávéskanál őrölt a kurkumát, egy-egy csipet fahéjat, vaníliás cukrot, őrölt gyömbért meg sót, felforraljuk. Ha már forró, kis cukorral vagy mézzel édesítjük. Poharakba töltjük, tejhabbal koronázzuk.