Magazin

Istennek és a Feleségnek egyaránt tetsző hónap a július: a kerteket – városi csávóknak a piacokat – már-már robbanással fenyegetik a hülye vitaminbombák. Van már eper, málna, cseresznye, meggy, mindenfajta barack, szilva, áfonya – fíjjam (35 évnyi házasság után ezt így kell ejteni: hosszú í-vel és két j-vel), mondja ilyenkor a Feleség, végre egészségesen fogsz enni, s azonmód érkeznek is a meggylevesek és a gyümölcssaláták fenyegető sorban, hogy az ember már nemcsak a garázsba eldugott pálinka után sunyiskodjon, hanem a spájzban őrizetlenül hagyott stifóderből is kikanyarítson, éhenhalás ellen, nagyobb darabokat.
Top15
Nagyszüleink még a görögdinnyét is kenyérrel ették! Bár ma már egyre többen keresik az innovatív, fehér liszttől mentes kenyereket a pékségek polcain, az tény, hogy ilyen, vagy olyan pékáru, szinte mindenki kosarába kerül a bevásárláskor. Csak az nem mindegy, hogy milyen. Most az ország legjobb kenyerét keresik, három kategóriában!
Pult mögött
Bíró Lajos sztárséf. Nemcsak a kajája jó, hanem a dumája is. Rádióban, tévében egyaránt mondja a magáét. Közben remek üzletember. Az igen szépen menő pesti Bock Bisztró után, a dánokkal közösen működtetve, Koppenhágában is üzemel egy étterem, ahol ő felelős az étlapért. És augusztus elejétől Budán is.
Magazin
Az immár harmadik hónapja felpanaszolt költözésünk jó néhány hátránya még napjainkban is súlyosan érinti Apát: leginkább és jelesül az, hogy a sütögető továbbra is darabokban hever a gyönyörűen növögető tengernyi gyom rejtekében. Ha ez így megy tovább, akkor valószínűleg a karácsonyi bejglit fogjuk az akkorra talán végre felállított kerti sütögetőben elkészíteni…
Minek második?
Beteg a juhász, a fia megy helyette legeltetni. Hallott már ezt-azt a romantikus pásztoréletről, este beszámol hát az új élményekről. „Édesapám, felpróbáltam egyik birkát.” Az öreg megértően bólogat: „Nocsak, aztán melyiket?” „Azt a szép fehéret.” „Azé’, a feketével vigyázz, mert az nagy ribanc…”
Barangolás
Eger és környéke nemcsak a várról, a Líceumról vagy a Szépasszonyvölgyről híres, hanem arról is, hogy kiválóakat lehet itt enni. No és inni is természetesen. A hevesi megyeszékhely történelme rendkívül színes. A mozgalmas évszázadok nagy mértékben befolyásolták az itt élők mindennapjait, így étkezési szokásaikat is.

Ezek is érdekelhetnek