Szeretjük a pálcikás jégkrémeket, a könnyű, gyümölcsös változatok pillanatok alatt elkészíthetőek otthon, gyakorlatilag nulla költséggel, pár szem gyümölcsből, ízesítőanyagokból, nem érdemes készen venni.

Pálcikás házi jégkrémek, kicsiknek és nagyoknak

Több helyen is lehet kapni jégkrémkészítő formákat. De ha éppen nincs kéznél, nyugodtan használhatunk pici, kávés műanyag poharakat és faspatulákat. Bármilyen fagyi- vagy parféalapot is kifagyaszthatunk ezekben, de a vizes gyümölcspürék is nagyon üdítőek. Egyszer mérjük le pontosan az űrtartalmukat, annyi belevalót gyártsunk. A mi receptjeinek körülbelül 6 decit tesznek ki. A megtöltött formákat rakjuk a fagyasztóba, néhány óra alatt keményre fagynak. Rövid időre tartsuk meleg víz alá, akkor gyorsan kicsusszannak a formából, s máris ehetjük.

Barackos joghurtos jégkrém
Hozzávalók:
6 sárgabarack vagy sárga húsú őszibarack
6 dl sűrű görög joghurt
porcukor ízlés szerint
fél citrom leve
1 csomag vaníliás cukor

Cukorral, citromlével ízesített vízben megfőzzük a meghámozott, kimagozott, feldarabolt barackot. Pár perc alatt megpuhul. Leszűrjük, egy tálba átrakjuk, botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a joghurtot meg a vaníliás cukrot. Ízlés szerint adhatunk még hozzá porcukrot. Beletöltjük a kis formákba, megfagyasztjuk.

Gyümölcsdarabos jégkrém
Hozzávalók:
30 dkg vegyes, színes gyümölcs (dinnye, barack, áfonya, szeder stb.)
3 dl víz
10 dkg cukor
1 citrom

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, ha kihűlt, belecsavarjuk a citrom levét. Szükség szerint meghámozzuk a gyümölcsöket, ha kell, feldaraboljuk, kimagozzuk. A formákat telerakjuk a gyümölcsökkel, végül ráöntjük a cukros, citromos vizet. Megfagyasztjuk.

Bloody Mary jégkrém – csak felnőtteknek
Hozzávalók:
0,4 dl vodka
6 dl paradicsomlé
1 lime

bors
1 kávéskanál cukor
pár csepp Worcester-szósz
pár csepp tabasco szósz
1 szál angol zeller

A paradicsomlében megfőzzük a feldarabolt zellert, sóval, cukorral ízesítjük. Hagyjuk benne kihűlni, utána átszűrjük, a zellerdarabokra már nem lesz szükség. A fűszeres paradicsomlébe reszeljük a lime héját, ízlés szerint savanyítjuk a lime frissen facsart levével. Pár csepp Worcester- és tabasco szósszal meglocsoljuk. Hozzákeverjük a vodkát (ha gyerek is eszik belőle, akkor egyszerűen hagyjuk ki). Beletöltjük a kis formákba, megfagyasztjuk.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink