Az őrült kánikulában nagy a keletje a jeges italoknak, a legtöbb háztartásban ücsörög néhány adag jégkocka a fagyasztóban. Van pár trükkünk, hogy lehet feldobni ezeket a fagyos hűsítőket.

Jeges tea – házi jéggel

Jégkockatrükkök:

  • Forraljuk fel a vizet, és hűtsük ismét le a fagyasztás előtt, szép átlátszó lesz a kocka.
  • Tegyünk bele egy-egy levél zöld fűszert, apró gyümölcsöt (egy szem ribizlit, áfonyát) vagy pici, ehető virágot, gyönyörű lesz, és még ízesít is.
  • Turmixoljunk át gyümölcsöket – lehetőleg minél többfélét, hogy minél színesebb legyen -, és öntsük azt a jégkockakészítő forma kis mélyedéseibe, ez is nagyon szép és nagyon finom.
  • Gyerekbulira fagyaszthatunk a gyümölcspürébe apró gumicukrokat is.
  • Főzzünk nagyon erős fekete teát, készítsünk abból jégkockát, remek lesz a gyümölcsteákba.
  • A muffinsütőt használva formaként extra nagy jégkockákat gyárthatunk az extra meleg napokra (tehetünk mindegyikbe egy-egy karika citromot például).
  • Görög- vagy sárgadinnyét egyszerűen kockázzunk fel vagy megfelelő szerszámmal vágjunk belőlük gömböcskéket, és fagyasszuk le.

Adunk két nyári gyümölcstea receptet is, miért is vacakolnánk a gyümölcszezon közepén teafilterekkel. Egy maréknyi friss gyümölcsből, egy-két ágnyi zöld fűszerből csodás italokat készíthetünk pár perc alatt. Ihatjuk melegen, hidegen, jégkockával, édesítve vagy sem, ahogy éppen kívánjuk.

[eadvert]

Almás-rozmaringos tea:
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, beledobunk egy darabka fahéjat, pár szem szegfűszeget, egy-egy kisebb rozmaring- és kakukkfűágat. Pár percig forraljuk, majd hagyjuk kicsit állni, de a fahéjdarabot kidobjuk belőle. Öt- hat alaposan megmosott almát héjával, csutkájával együtt cikkekre, egy kezeletlen citromot héjastul gerezdekre vágunk. Nagy kancsóba rakjuk az összevágott gyümölcsöt, ráöntjük a langyosra hűlt levet. Ízlés szerint édesítjük.

Gyümölcsös tea:
Kimagozunk egy marék meggyet, összevágunk egy-két sárgabarackot. Egy kezeletlen narancsot héjastul felkarikázunk. Felforralunk egy liter vizet pár szem szegfűszeggel. Beledobjuk az előkészített gyümölcsöket egy marék málnával és áfonyával együtt, teszünk hozzá egy-két ág mentát és citromfüvet, majd hagyjuk így kihűlni.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.