SZILIKON
Előnye: Minden elképzelhető formában és méretben kapható. Mosogatógépbe tehető, és könnyű a tárolása, mert összehajtható. Kis méretű, valamint részletgazdag süteményekhez ideális, nem tapad bele a tészta. Hosszú élettartamú, és mivel cink-, illetve nikkelmentes, a fémallergiások is használhatják.
[eadvert]
Hátránya: A rugalmasságnak hátulütője is van: miután megtöltötted folyékony tésztával, a nagyobb formát elég nehéz betenni a sütőbe.
ZOMÁNCOZOTT
Előnye: Belül könnyen felmelegedő fém, rajta sima zománcbevonat – az ilyen formában egyenletesen sül a sütemény, és általában könnyen ki is emelhető, borítható belőle. A zománcbevonat strapabíró, nehezen karcolódik meg.
Hátránya: A minőségi darabok, bár hosszú ideig használhatók, bizony sokba kerülnek.
TAPADÁSMENTES BEVONATTAL ELLÁTOTT
Előnye: Egészen olcsó változatokban is kapható. Gyorsan és egyenletesen sül benne a sütemény. Ha alaposan kikened zsiradékkal, nincs is más teendőd: tésztát bele, majd a sütőbe vele!
Hátránya: Csak kézzel tisztítható. Az ételmaradék eltávolításához olykor be is kell áztatni, ugyanis nagyon sérülékeny a bevonata. A karcos darabot sajnos ki kell dobni, mert mérgező anyagok kerülhetnek belőle az ételbe.
HŐÁLLÓ ÜVEG
Előnye: Egyáltalán nem veszi át az ízeket, és semmiféle mérgező anyagot nem tartalmaz, ezért is ideális az allergiások számára. Higiénikus, könnyen kezelhető, mosogatógépben tisztítható. Látható benne a sütési folyamat, ami főleg élesztős tészták készítéskor előnyös. Parféhoz is használható, mert a fagyasztóba is betehető.
Hátránya: Az üveg rosszabb hővezető képessége miatt a sütési idő növekedhet. Nem bírja a nagy hőmérséklet-különbséget: ha melegen kerül be a hűtőbe, elrepedhet.