Túl vagyunk a nagy ünnepi sütéseken, főzéseken, napokat töltöttünk a konyhában, degeszre ettük magunkat minden finomsággal. Most már az egyszerűbb ízekre vágyunk, és nem is akarunk sok időt fordítani rá. A héjában sült krumpli tökéletes megoldás ezekre a napokra, ráadásul nincs ember, aki ne szeretné.

Valami nagyon egyszerű kéne vacsorára

Négy személyre a következő hozzávalókra lesz szükségünk:
4 nagy burgonya
4 teáskanál olaj vagy olvasztott zsír

bors

Alaposan lesúroljuk a négy burgonyagumót. Kiterítünk négy erősebb fólialapot. Mindegyik krumplit szárazra töröljük, lekenjük olajjal vagy olvasztott zsírral, megszórjuk sóval és borssal. Egyesével becsomagoljuk az előkészített alufóliákba. Beletesszük egy tepsibe (természetesen úgy, hogy a fólia zárása felfelé essen), és betoljuk a 180 fokra felfűtött sütőbe. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ez a krémesre sült friss, meleg sült krumpli már egy kis sóval is nagyon finom, de ha fel akarjuk dobni még valamivel, akkor vannak ötleteink:

  • Pirítsunk mellé apró kockákra vágott füstölt vagy kolozsvári szalonnát, süssünk mellé vékonyan felkarikázott kolbászt.
  • Adjunk mellé valamilyen finom vajat.
  • Nagyon jól illenek mellé a sajtok is, egy kis füstölt sajt például tökéletes kísérője lehet.
  • Jöhetnek a kamra kincsei: fűszeres csatnik, zakuszkák, ajvárok, pikáns lekvárok, mindenféle savanyúságok.

Csodálatosan illik mellé például a fokhagymás tejföl is. Három deci tejfölt összekeverünk egy-két áttört fokhagymagerezddel, sóval és frissen tört fekete borssal ízesítjük.

A megsült burgonyákat fóliástul tányérra tesszük, mély keresztet vágunk beléjük, és két oldalról megnyomjuk, hogy szépen szétnyíljanak a vágások. Kanalazunk rá a fokhagymás tejfölből, majd megszórjuk apróra vágott snidlinggel.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink