Megmossuk és kockákra vágjuk a húst, majd egy edénybe téve öntünk rá kevés olajat, megszórjuk gyros porral és összekeverve pár órára félrerakjuk akár a hűtőbe is rakhatjuk.
Addig meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát, majd tálba téve hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejfölt, megsózzuk és jól összekeverjük, ha nem elég sűrű rakjuk még bele lisztet. Serpenyőben felforrósítunk olajat és kanállal szaggatunk bele a tócsniból, majd el is lapítjuk, én palacsinta sütőben csináltam. Mindig forró legyen az olaj, különben megszívja magát. Papirtörlön picit leitatjuk róla az olajat.
A gyros húst kis olajon kevés vízzel megpirítjuk egy serpenyőben, de ha van wok sütőnk akkor víz nélkül megpirítjuk.
A tejfölt egy tálban ízlés szerint összekeverjük pucolt és zúzott fokhagymával és sózzuk, majd beleforgatjuk a megmosott és apróra vágott zöldségeket. A saláta kivételével.
Összeállítása: tányérra rakunk egy tócsnit és az egyik felére rakunk egy salátalevelet, majd erre halmozzuk a húst és fokhagymás tejfölös zöldségeket, majd félbe hajtjuk és még melegen tálaljuk.
Ha van otthon sajtunk reszelhetünk a tetejére bőven.