A bárányok hallgatnak, avagy: báránysteak zöldséges raguval és tárkonyos mártással
A négy szép báránycombsteaket mustárral, őrölt fekete
borssal, tárkonnyal bedörzsöljük. Olajos pácban 4-5 napig
a hűtőben érleljük. Felhasználás előtt az olajat lecsepegtetjük, majd a hússzeleteket megsózzuk és roston
megsütjük.
Közben elkészítjük a ragut és a mártást. A vaj egyharmadát egy serpenyőben felolvasztjuk, rárakjuk a cikkekre vágott lila hagymát, majd a cukkinit. Sóval, borssal, babérlevéllel, tárkonnyal ízesítjük. A pirítást gyorsan végezzük, hogy a zöldség ropogós maradjon. A végén a cikkekre vágott paradicsommal is átforgatjuk.
A maradék vajon lepirítjuk a lisztet, majd felöntjük a forró
tejjel. Sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal fűszerezzük, és fehérborral meg a citrom kifacsart levével tesszük pikánssá.
A húst a zöldségágyra tálaljuk. Külön mártásos csészében
kínáljuk hozzá a szószt, esetleg a húsra is locsolhatjuk.
Hagymás törtburgonyát adhatunk mellé körítésnek.