A király nászéjszakái

A király nászéjszakái

A filézett gerincből 10 dkg-os szeleteket vágunk, és éles
késsel zsebezzük őket. A sertésvelőt a kevés zsiradékon megdinsztelt vöröshagymán lepirítjuk, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, majd a zsebekbe töltjük. Ezután a mangalicaszalonnából vágott csíkokkal meggyűrűzzük a töltött szeleteket.
A fürjeket megtisztítjuk, kettévágjuk úgy, hogy a mellrésznél nem vágjuk át a húst. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és majoránnával. A gyűrűzött hússal együtt roston vagy öntöttvas serpenyőben készre sütjük. Az egész vargányát kettévágjuk, sóval és borssal fűszerezzük, majd a szeletek mindkét oldalát forró rostlapon megpirítjuk. A gombával egy időben helyezzük a serpenyőbe a libamájszeleteket is, melyeket sóval, borssal finoman fűszerezve, tokaji aszúval csepegtetve sütünk készre. A fürjtojásokból tükörtojást készítünk.
Ha az alapanyagok megsültek, forró serpenyőben tálaljuk. A megpirult hátszínt aszús libamájjal koronázzuk, és a tükörtojással ékszerezzük. Melléje helyezzük a fürjecskéket, a felébe vágott vargányákat, majd az egészet meghinthetjük fenyőmaggal.
Szarvaslábszárból, gombából és szekszárdi cuvée borból készült mártáson, galuskával és reszelt zellerrel kísérhetjük asztalra.

kaloria 740 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink