Lábasban rakott hagymás sertéstarja

Lábasban rakott hagymás sertéstarja

A húst kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük, és húskalapáccsal kiverjük. Ezután besózzuk, megborsozzuk, és félóráig pihentetjük. A hagymát finomra vágjuk. A szalonnát felszeleteljük, kibélelünk vele egy jól záródó vaslábast vagy egy tűzálló cserépedényt, és megszórjuk a hagyma negyedével. A többi hagymát kevés zsiradékban aranysárgára pirítjuk, levesszük a tűzről, és belekeverünk egy jó késhegynyi pirospaprikát. A szalonnára helyezzük a hússzeleteket, ráterítjük a párolt hagymát, és megszórjuk az apróra vágott zöldpaprikával meg a paradicsommal. Amikor az összes húst így leraktuk, tetejére tesszük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. Rádobjuk a vajdarabkákat, megsózzuk, és ráöntünk kb. 2 dl húsalaplevet vagy vizet. Az edényt lezárjuk, előmelegített sütőbe vagy kemencébe helyezzük, és közepes lángon, kb. két órán keresztül, anélkül, hogy az edényt felnyitnánk, saját gőzében pároljuk. Amikor elkészült, a burgonyát kiszedjük egy tálra, elrendezzük rajta a hússzeleteket meg a szalonnát, és megöntözzük a pecsenyelével. Vecsési hordós savanyúsággal kínáljuk.

kaloria 490 CAL
ido 300 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink